Треньорът на Ботев (Пд) Николай Киров очаквано бе доволен след категоричната домакинска победа срещу Нефтохимик с 3:0 и класирането за 1/4-финалите в турнира за Купата на България.

„Добър мач, отбелязахме три гола, имахме и още ситуации. Важно беше за нас да продължим напред, затова подходихме по най-добрия начин и бяхме пределно мотивирани. Искаме да продължим възможно най-наред, докъдето ни стигнат силите. Сега обаче се настройваме за първенството и за срещата с Левски. По-важно за мен беше днес, че не допуснахме гол, защото в последните двубои ни вкараха доста. Затова се радвам, че запазихме мрежата си", сподели Киров след мача.

„Тодор Неделев има удар в кръста, предпочетохме да не рискуваме здравето му и да го сменим", заяви треньорът за смяната на Тодор Неделев на почивката.

"Пътят е с млади момчета и с качествени футболисти за атакуващ футбол. Трябва в състава да влизат все повече собствени кадри. Имаме доста добри момчета в юношеските гарнитури, школата функционира добре в последните години. Тепърва Ботев ще произвежда страхотни играчи", заяви още Киров.

"Много важно е да се възстановим за мача с Левски. Много сериозно дерби в исторически план. Още от петък започваме да бистрим начина, по който ще стоим срещу Левски. Сигурен съм, че момчетата ще бъдат пределно мотивирани. Не мисля, че смяната на Люпко Петрович ще даде отражение. Левски е сериозен съперник със сериозна селекция и сериозни амбиции, ще се постараем да се мотивираме добре за този мач", завърши наставникът на „канарчетата”.

Купа на България - сезон 2016/2017
Всичко за Първа лига - ТУК
Програмата на Първа професионална лига