Ботев (Пловдив) спечели с минималното 1:0 поредната си контролна среща от лагера в Трявна, в която съперник беше третодивизионният местен тим ОФК Трявна. Единственото попадение реализира Даниел Кутев в средата на първото полувреме.

"Жълто-черните" започнаха двубоя в състав от футболисти с по-малко игрови минути в контролите до момента. На вратата стартира Мартин Димитров, в центъра на защитата пред него си партнираха Кристиан Димитров и Костадин Стоянов, а на нетипични постове като крайни бранители действаха Исмет Рамадан и Георги Купенов. Триото в средата на терена съставиха Меледже, Радослав Апостолов и Асен Чандъров, по фланговете започнаха Милко Георгиев и Даниел Кутев, а на върха на атаката беше Наско Милев.

Въпреки, че имаха игрово надмощие през цялата първа част, "канарчетата" трудно пробиваха през гъстата отбрана на домакините и рядко стигаха в опасна близост до вратата. Пловдивчани се възползваха от най-добрата си възможност в 27-ата минута, когато Асен Чандъров изведе с много хубав пас зад защитата Даниел Кутев, който преодоля вратаря и откри резултата.

На полувремето в игра за Ботев се появиха Цветомир Панов, Крум Стоянов, Серкан Юсеин, Фелипе Бризола, Жоао Пауло, Тодор Неделев и Иван Стоянов.

След извършените промени "канарчетата" взеха инициативата и за разлика от първото полувреме чистите голови ситуации пред вратата на домакините заваляха една след друга. Другата разлика с първото полувреме е, че въпреки многобройните шансове, вратата на Трявна остана "суха". "Канарчетата" заплетоха една след друга добри комбинации и пропуснаха повече от дузина положения. Тон на неточните завършващи удари даде Крум Стоянов, а след него последваха пропуски на Жоао Пауло, Иван Стоянов, Тодор Неделев, като след удари на тримата топката на три пъти срещна и напречната греда. Вратарят на домакините парира опасни шутове на Серкан Юсеин и Фелипе Бризола, веднъж защитник изчисти от голлинията, а друг блокира шанс и пред Цветомир Панов.

След поредицата от пропуски резултатът остана непроменен и Ботев спечели със скромното 1:0.

Това беше последната контрола на "канарчетата" от лагера в Трявна. В петък сутрин отборът потегля за Бургас, където в 18:30 часа ще срещне Септември на стадион "Лазур".

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка
Програмата на Първа професионална лига
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа