Базата на Ботев (Пловдив) пострада изключително много след ужасяваща буря, която се извини над квартал Коматево снощи. Всичко е запознало с градушка и ураганен вятър. Виелицата буквално изкърти огромната ограда на комплекса, зад сектора, където се помещава агитката на "канарчетата".

С помощта на фадрома няколко пожарникари успяха да укрепят оградата, докато дойдат вещи лица, които да стартират изграждането й на ново. Когато всички си мислиха, че това е краят на бедите за Ботев, един от шофьорите на клуба Динко забеляза малко светещо кълбо на покрива на административната сграда. Всички начело с Иван Йотков се запътиха натам и когато видяха по-отблизо, че това е огън, административният директор със спринт се върна при пожарникарите, за да ги повика пред сградата.

Същевременно по телефона Йотков нареди незабавна евакуация на юношите на Ботев от хотелския комплекс. Огънят бе овладеят от пожарникарите, като се оказа, че той излиза от част от климатичната система, която е дала на късо при опит тока в базата да бъде пуснат, след като преди това е бил спрян. Въпреки, че пожарникарите казаха, че няма проблем децата да се върнат по стаите си, Иван Йотков нареди те да бъдат закарани в друг хотел, където прекараха нощта на спокойствие.

отков уведоми за това си решение президентът на клуба Ангел Палийски по телефона. В крайна сметка около 10:30 след над 2 часа бедстване базата на Ботев опустя и там останаха само охранителите на комплекса.