Лудогорец излиза срещу ПСЖ в двубой от груповата фаза на Шампионската лига. Срещата е от последния кръг и от нея зависи класирането на разградчани за Лига Европа напролет. Двубоят ще се играе на митичния "Парк де Пренс", който носи страхотни спомени за всички българи от 1993 година, когато Емо Костадинов наказа два пъти "петлите" и ни прати на световното през 1994 година.

Като изключим обаче този миг на лудост, България и клубните ни тимове не могат да се похвалят с друг значим мач на "Парк де Пренс". На съоръжението наши представители са излизали още седем пъти, като след всички тях са си тръгвали с наведени глави.

Първата среща между Франция и България на "Парк де Пренс" е през далечната 1938 година, когато "петлите" ни побеждават с 6:1. По два гола вкарват Алфред Астон и Жан Николас, а другите са дело на Емануел Азнар и Емил Вейнанте. За "лъвовете" се разписва Михаил Лазаров.

През 1963 година и през 1977 записваме две поредни загуби на "Парк де Пренс" с по 1:3. В мачовете за България се разписват Димитър Якимов и Чавдар Цветков.

През 1984 година записваме ново поражение, този път с 0:1. Единственото попадение е дело на Мишел Платини от дузпа.
Предпоследната среща на България на "Парк де Пренс" е знаменитата ни победа с 2:1 през 1993 година, която ни прати на световното първенство в САЩ, където пък изумихме света и заехме четвъртото място.

През 1998 година националите ни отново излизат на стадиона в Париж, но срещу Нигерия. Двубоят е от груповата на фаза на Световното първенство и завършва с успех за съперника ни с 1:0.

На клубно ниво предстои едва втори мач на български отбор на "Парк де Пренс". През 1982 година Локомотив (София) гостува на ПСЖ в двубой от турнира КНК. "Железничарите" губят с 1:5.

Българските отбори на "Парк де Пренс"
Национали: 7 мача, 1 победа, 6 загуби, г.р. 5:15
Клубни: 1 мач, 1 загуба, г.р. 1:5

Общо: 8 мача, 1 победа, 7 загуби, г.р. 6:20