Бившият президент на Компостела Хосе Мария Канеда припомни по испанското радио „Онда Серо“ за случай с над 20-годишна давност. Той разказа за прословутия си инцидент с Хесус Хил, легендарният президент на Атлетико (Мадрид). През 90-те години двамата бяха шефове на българския нападател Любослав Пенев. Случаят е от 8 март 1996 година и се става пред очите и камерите на медиите.

Тогава Хил напуска сградата на Испанската футболна лига в Мадрид, придружен от двама бодигардове. Там пред журналистите той започва скандал с Канеда, който прераства в юмручни удари с дясната ръка на Канеда - изпълнителния директор на Компостела Хосе Гонсалес Фидалго.

*Хесус Хил към Канеда: Ти си крадец!
*Изп. директор на Компостела Хосе Гонсалес Фидалго към Хил: Ти си кучи син!
* В този момент Хесус Хил удря Фидалго в лицето.
* Фидалго към Хил: Ти си купчина с л**на, това си ти.

„Хесус Хил беше бесен заради коментари, които направих за него. Тогава казах: „Как животно като Хесус е станал кмет на Марбея?“ Това, което наистина го ядоса, се случи край басейна в Толедо, където той беше заедно с президента на Депортиво (Ла Коруня) Аугусто Сесар Лендойро. Хил ме нарече „г*золизец“, а аз не му останах длъжен. Казах му, че е „загуба на пространство, един калъп сланина с очи“. Това не му хареса“, разказва Хосе Мария Канеда.

„Неговите обиди продължиха и дори ме заплаши: „Ако дойдеш в Мадрид, ще те убия!“ Аз обаче реших да присъствам на срещата на Лигата, където се случи всичко. Трябва да обясня, че преди това ние бяхме много добри приятели. Осем дни след инцидента се сдобрихме. Все още поддържам връзка с членовете на семейството му. Малко по-късно отидох на „Висенте Калдерон“, за да взема Любо Пенев в Компостела. Хесус отказа сделката, но накрая все пак привлякох българина. Хил беше брутален, но не беше лош човек. Просто атакуваше, когато се чувстваше застрашен“, допълни бившият президент на Компостела.

Любо Пенев игра за Атлетико (Мадрид) в периода 1995-96 година. Той спечели дубъл в Испания с „дюшекчиите“ и вкарва 16 гола в Примера дивисион и общо 22 във всички турнири. През 1996 година българският нападател преминава в Компостела, където играе два сезона и бележи 36 попадения.