Защитникът на Славия Александър Бранеков коментира актуални въпроси от нашия футбол пред DIEMA SPORT.

„Когато дойдох в Славия, имаше голяма енергия в мен. Бях много мотивиран. Не че сега не съм, но след контузията в коляното загубих игрови ритъм. Насъбра ми се много и имах голямо желание за игра. Не играем сега както трябва. В последните мачове се получава един хаос на терена. На какво се дълги това, трябва да анализират треньорите. В България, когато един отбор е дисциплиниран и добре окомплектован, няма с какво да се изненадаме, освен Лудогорец, който има много добри играчи. В последните три мача изнемогвахме. Ние не играем добре и когато е така, е нормално да загубиш. С такива катастрофални резултати е много неприятно и трябва да направим възможното в следващия мач да победим. Причините са комплексни, заяви юношата на ЦСКА.

-Когато направиш такава загуба идва и втора. Като не се получават нещата на терена е нормално да има и психическо притеснение. Но ние трябва да направим нужното, за да победим в следващия мач. Не мога да кажа на какво се дължи има кой да анализира. Но е видно, че линиите са разпилени. Когато коригираме тези неща, ще имаме успех. Когато бях в Локо София – бях три години там. Две години се борихме да не изпаднем, след това като сменихме начина си на игра със същите играчи станахме трети.
 

Виждам бъдеще в Славия. Тези момчетата имат качества. Щом са заиграли толкова рано в мъжкия футбол, значи някой е видял качества у тях. Те трябва да са дисциплинирани. Това е основното във футбола. Петко и Андреа наскоро направиха 18. Всичко е в техните глави и крака. Има много момчетата, които ако останат здраво стъпили на земята мисля, че могат да пробият не само в нашия футбол, но в чужбина. Всичко си зависи от тях. Може да мат много талант, но основното нещо във футбола е дисциплината. Ако я няма нея, нищо не се получава и не само във футбола. Нещата в някои отбори, в които съм бил нещата са били много трудни откъм отношения. Тук няма такива неща, няма лигавщинии. Имат отлична възможност тези момчета и им се представя шанса да играят във всеки мач. Нещата са коренно различни сравнено с моето време. Тогава попадаха двама юноши в групата и получавахме рядко възможност за изява. Сега е различно. Аз съм за налагането на юноши, защото те са бъдещето на футбола ни. Аз не съм от типа, който прави разбори и забележки. Те са достатъчно добри играчи. Треньорът им обяснява добре какво се иска от тях. Всеки трябва да си използва шанса. Има безразборно налагане на юноши, има и разумно. Но всичко си зависи от самите момчета.

Преди години бяхме свикнали Левски или ЦСКА да е шампион. Сега тези два отбора се борят за второто място. За мен лично е неприемливо.

ЦСКА се държи добре на терена, но има какво да се подобрява. Гледах мача с Левски. Първото полувреме – беше си спечелен мач. Но второто една грешка и всичко се обърна. Това са тънките моменти във футбола. Понякога психически зависи каква ти е настройката и така можеш да загубиш мач. Остана само Божката Чорбаджийски от стария отбор. Той е млад и талантлив и съм му го казал. Желая ми всичко най-добро. Не съм го разбирам никога това с чужденците. Клише е, че чужденците трябва да са много по-добри от родните играчи, но е наистина е така. В ЦСКА има най-много трима, които са по-добри от другите. Аз съм „за“ човек да бъде искрен. Боби Галчев си каза това, което мислеше. И други казаха мнението си, но за тях не последваха санкции. Всеки разумен човек, който гледа нещата, може да си отговори защо това е така.“
 

Tелевизионната програма на Първа лига (РЕГЛАМЕНТ)
Всичко за Първа лига