Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде пред БЛИЦ СПОРТ оценката си за загубата на националния отбор с 2:7 от Япония в мач от турнира „Кирин Къп“. Членът на Изпълкома на БФС беше категоричен, че вината за тежкото поражение е на селекционера Ивайло Петев. Шефът на „белите“ изрази надежда, дано датчаните да не ни изуят гащите на мача във вторник.

„Удари ни земетресение, което беше по-силно от това във Фукушима. Да ни вкарат япончетата четири гола с глава. Явно нацията им е пораснала доста за три години. Тогава, ако не ме лъже паметта, ги бихме с 2:0“, заяви Стефанов.

„Ние пък вървим „нагоре“ с този треньор. За мен той е основният виновник за тази загуба. Трябваше да започне подмладяването още, когато го назначиха, а не да натурализира сульо и пульо. Може в Япония да е видял някои момчета за натурализиране. Имаше двама японци при мен в Славия, може да му ги препоръчам“, коментира босът на „белите“

„От друга страна ми направи впечатление едно негово емоционално умозаключение след мача. Каза, че през първото полувреме сме били близо до „хикс“. Те ти водят с 4:0, а ти си близо до равен. Такова нахалство не бях виждал. Петев го изгониха от Литекс, от Лудогорец, от Кипър... Време е и президентът на БФС да го изгони и да назначи човек, който ще наложи млади момчета, а няма да натурализира“, допълни членът на Изпълкома на БФС.

„Но вижте какво, дайте да не сме толкова критични. Все пак има мач с Дания. Да не ни изуят и те гащите, че тогава вече ще е страшно...“, завърши Венцеслав Стефанов.

Веселин РУСИНОВ / БЛИЦ СПОРТ