Президентът на Славия Венци Стефанов беше изключително доволен от представянето на тима му в първия му мач в Европа от 20 години насам. "Белите" победиха с 1:0 полския Заглембе и имат огромни шансове да продължат напред в Лига Европа.

"Спечелихме с перфектна тактика от страна на треньора. Колегата му от Любин е много сериозен, играли сме срещу него в Турция. Те играят на контра, но просто Тарханов уцели ваксата - с техните камъни по тяхната глава", каза Стефанов пред Диема Спорт.

"В момента аз съм един от най-щастливите хора на света. Това ни е първа победа от много време, но и нашите рожби от школата помирисаха какво е европейски футбол и се представиха повече от достойно. Всичко в този отбор е наше, наше, наше", продължи босът на "белите".

Според него пътят, по който пое Славия, трябва да бъде последван и от другите родни тимове, за да застигнем останалите европейски държави. Днес столичани бяха предимно със собствени юноши и надделяха с 1:0 над опонента си - "Това е пътят не само на Славия, а за българския футбол. Момчетата така трупат опит и след някоя друга година ще сме като Полша, Унгария, Исландия, които дори не са скиори, защото са в леда, но с мъжество постигат успехи."

"Сега не мисля за трансфери, мисля само за турнирите. Нашите фенове имат нужда от радост. Искам да ги призова да ни подкрепят и в Полша. Искам да повярват! Ние нямаме финансови възможности, но имаме доверието на момчетата. Сигурен съм, че феновете ще се радват повече, ако момчетата играят и в националните отбори", каза още Стефанов.

Накрая той говори и за собственика Младен Михалев-Маджо. Босът се появи за първи път от много време на мач на Славия на трибуните на "Васил Левски". "Младен Михалев е безкрайно доволен. Много хора пускаха какви ли не слухове, че се е оттеглил, но им дадохме отговор. Той даде да се разбере, че всички ние сме зад Славия, зад нашите момчета и зад българския футбол. Интригантите да си гледат работата", завърши Венци Стефанов.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа