Дунав ще гостува на Септември (София) в 1/8-финалите в турнира за Купата на България. Това реши тегленият днес жребий за надпреварата. Победителят в двойката ще се определи в един мач, а при равенство в редовното време ще се стигне до продължения и дузпи.

Припомняме, че "драконите" се класираха за тази фаза, след като отстраниха друг втородивизионен клуб Витоша (Бистрица) след общо 120 минути игра с 1:1 в редовното време и 8:7 при дузпите. След това обаче те записаха първа загуба в елита след 1:2 от Ботев (Пловдив).
Мачът на Дунав със Септември ще бъде на 25, 26 или 27 октомври.

Програмата на Първа лига предполага броени дни преди това "драконите" да гостуват на Локомотив в Пловдив, а след мача за Купата пък е срещата с шампиона от последните 5 години Лудогорец.

"Жребият си е жребий. Най-лошото обаче е, че пак ще трябва да пътуваме до София през седмицата. След мача с Витоша и след това с Ботев за първенство се видя, че няма как с това, с което разполагаме да се борим едновременно в двете надпревари. Нямаме 23-24 футболисти на толкова високо ниво. Затова трябва да преценим с ръководството в дадения момент кое ще е по-важно за нас", коментира треньорът Веселин Великов.