Отиде си една от най-големите легенди на Славия. На 92 години почина Добромир Ташков, който ще остане завинаги в историята като първият треньор, водил български футболен отбор в европейски полуфинал. През 1966 г. той извежда "белите" до спечелване на Купата на Съветската армия, а на следващата столичани се изправят срещу Рейнджърс в битка за място на финала в КНК, но губят. Преди това под негово ръководство Славия вдига Купата на СА и през 1964 г.

Като футболист Ташков или Мирко, както го наричат феновете и приятелите, е играл за Спартак (Вн), Спартак (Сф) и Славия. Три пъти е голмайстор на "А" група - 1951/52, 1953/54 и 1957/58. Бил е и треньор на националния отбор в шест мача.

"Славистките редици се разделиха с едно от най-големите имена в клубната си история - Добромир Ташков. Наричаният от запалянковците с прозвището си Мирко състезател остави трайна диря в белите редици и като футболист, и като треньор.

Със загубата му пантеонът на Славия приема още един свой достоен член. А спомените на привържениците на белия тим пък ще съхранят за поколенията неговия значим принос за клубната история. Поклон пред светлата му памет", написаха от Славия в сайта си.


Агенция БЛИЦ изказва своите съболезнования към близките и роднините на Добромир Ташков!