Лудогорец и ЦСКА завършиха 0:0 в дербито на петия кръг на efbet Лига. Шампионите и "червените" проведоха лют спор на "Лудогорец Арена", който в крайна сметка приключи без победител. Така в трети пореден двубой между двата гранда ставаме свидетели на нулево равенство.

Както домакините, така и гостите, имаха шансове, но не се възползваха и прибавиха по една точка. В края на мача ЦСКА дори можеше да спечели, но Тиаго Родригес не успя да преодолее Пламен Илиев, след като се озова очи в очи срещу стража, който спаси. И преди това Пацо Тигъра се намесваше решително в ситуациите пред вратата си, а колегата му Черниаускас също отчая футболистите на Лудогорец със силните си намеси.

След ремито Лудогорец излезе еднолично на върха с 11 точки, изпреварвайки Локомотив (Пловдив) и Левски, които имат по 10. ЦСКА е седми във временното класиране с 8 точки. 

Winbet - на един клик разстояние! (18)

Зa мача в Разград Люпко Петрович заложи на титулярите от мача със Зоря (1:1), докато Стойчо Стоев беше предприел промени. Сред резервите на "орлите" бяха опитните Козмин Моци, Светослав Дяков, Вандерсон и Клаудиу Кешерю, докато Якуб Шверчок водеше атаката. Двойката централни защитници пък в този мач бяха Терзиев и Недялков. 

Шампионите опитаха да наложат домакински натиск в началото, но в 5-ата минута Али Соу остана един на един срещу Терзиев при контраатака на "червените". Нападателят на ЦСКА обаче не си пое добре топката и тя му беше отнета. Последва бърза атака на "орлите", която завърши с пас на Жоржиньо към Битон, халфът стреля от десетина метра в аут. До почивката двамата вратари почти нямаха работа. 

Първата по-добра ситуация през второто полувреме бе за домакините. Кешерю, който замени Шверчок на почивката, подаде на Мавис Чибота, крилото стреля над напречната греда.

В 57-ата минута Пламен Илиев спаси коварен удар на Али Соу. Малко след това Жоржиньо преодоля на скорост Петър Занев и нахлу в наказателното поле на ЦСКА и стреля, но Черниаускас спаси. 

В 75-ата дойде и най-чистото положение в мача до този момент. Недялков отне топката пред наказателното поле и напредна. Последва извеждащо подаване за Кешерю, който от малък ъгъл копна топката над хвърлилия се Черниаускас, но не уцели вратата.

В 86-ата минута "орлите" претендираха за дузпа за нарушение на Албентоса срещу Кешерю. Защитникът на ЦСКА влезе с бутоните в тялото на нападателя на домакините. Съдията Драгомир Драганов остана безмълвен в ситуацията.

Така се стигна до 90-ата минута, когато Пламен Илиев спаси удар на Тиаго Родригес, който беше изведен сам срещу стража от Диего Фабрини - 0:0.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020