ЦСКА завърши с убедителна победа един сезон, в който доминираше над съперниците си, независимо от турнирите, в които участваше. В мач от 34-ия последен кръг на Югозападната „В“ група „червените“ разбиха Миньор (Перник) с 6:1. По този начин „армейците“ за втори път тази седмица зарадваха феновете си, след като във вторник спечелиха Купата на България след успех над Монтана.

Срещата беше последна в кариерата на вратаря Стоян Колев, който започна като титуляр и остана на терена до края на мача. Опитният страж вече ще бъде само част от треньорския екип на ЦСКА. Колев не успя да завърши кариерата си с двубой без допуснат гол, след като Мирослав Тодоров от Миньор се разписа във вратата му малко преди на мача.

Николай Дичев даде аванс на ЦСКА още в 14-ата минута, когато се разписа с глава след центриране на Николай Цветков от корнер. Това бе първи гол на младия защитник с екипа на "червените". В 32-ата Йордан Йорданов удвои с точно изпълнение на пряк свободен удар, а само две минути след това и Цветков вкара от фаул.

В 52-ата минута Демона реализира втория си гол в мача, като този път беше точен с удар от границата на наказателното поле. Последваха попадения на Костадин Хазуров и младия Марио Йорданов, като двамата се разписаха след асистенции на Айкут Рамадан. Марио, който е юноша на клуба, беше повече от щастлив, тъй като това бе първият му гол за мъжкия състав на ЦСКА. В края дойде и почетния гол на Миньор, реализиран от Мирослав Тодоров.

Така ЦСКА завърши сезона без допусната загуба в първенството и купата на България. „Червените“ приключват Югозападната „В“ група с 31 победи и едно равенство.

ЦСКА – МИНЬОР (ПЕРНИК) 6:1
1:0 Николай Дичев (14), 2:0 Йордан Йоранов (32), 3:0 Николай Цветков (34), 4:0 Николай Цветков (52), 5:0 Костадин Хазуров (61), 6:0 Марио Йорданов (71), 6:1 Мирослав Тодоров (87)

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ПО МИНУТИ
1 – svirkata.jpg Начало на мача
14 - topka.jpg ГОООЛ! Николай Дичев откри резултата. Централният защитник на ЦСКА беше точен с глава след центриране от корнер на Николай Цветков
32 -  topka.jpg ГОООЛ! Йордан Йорданов се разписа с точно изпълнение на пряк свободен удар, при който топката рикошира в стената.
34 -  topka.jpg ГОООЛ! Втори гол от фаул. Този път точен е Николай Цветков
36 - Първи точен удар за Миньор. Стоян Колев без проблем лови далечния изстрел на Виктор Софрониев
37 - ГРЕДА! Костадин Хазуров нямаше шанс и прати топката в гредата след центриране отдясно
45 -  svirkata.jpg Край на първото полувреме

46 -  svirkata.jpg Начало на второто полувреме
52 -  topka.jpg ГООЛ! Втори гол за Николай Цветков, който се разписва с удар от границата на наказателното поле.
61 -  topka.jpg ГООЛ. Хазуров прониза вратата на Миньор след асистенция на Айкут Рамадан.
71 -  topka.jpg ГОООЛ! Младият Марио Йорданов се разписва във вратата на гостите след нова асистенция на Рамадан.
80 - ОТМЕНЕН ГОЛ! Попадение на Хазуров е отменено
87 -  topka.jpg ГООЛ! Миньор връща едно попадение. Мирослав Тодоров е точен, след като се озова сам срещу Стоян Колев. Само минута преди това Тодоров пропусна друг удобен шанс за попадение.


cska.jpgЦСКА: 12.Колев, 3.Динчев (smqna.jpg 62-14.Аясс), 5.Дичев, 7.Цветанов (smqna.jpg 57-19.М. Йорданов), 10.Александров, 13.Й. Йорданов, 16.Витанов, 17.Кикарин, 22.Цветков, 24.Хазуров, 25.Грънчов (smqna.jpg 52-18.Рамадан)
Резерви: 1.Господинов, 9.Пр. Йорданов, 14.Аясс, 18.Рамадан, 19.М. Йорданов, 20.Маламов, 23.Попов

min_pk_logo.jpgМИНЬОР (ПЕРНИК): 1.Леонтиев, 5.Арсов (smqna.jpg 46-6.Янков), 7.Стефанов, 13.Кафтанов (smqna.jpg 56-20.Димитров), 15.Тодоров, 17.Райков, 21.Габаров, 24.Софрониев, 26.Киров (smqna.jpg46-8.Томов), 28.Гогов, 30.Митревски
Резерви: 99.Георгиев, 6.Янков, 8.Томов, 14.Г. Милчов, 19.Иванов, 20.Димитров, 22.Алб. Милчов

София, „Славия“
Съдия: Станимир Тренчев

ЮГОЗАПАДНА „В“ ГРУПА, ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ - ТУК