Новакът в Първа професионална лига Локомотив (Горна Оряховица) продължава да се подсилва за новия сезон. Вчера новият старши треньор Ангел Червенков успя да договори попълнение за отбора и за щаба си. Подготовка с “железничарите” започна стражът Николай Банков, който идва от Добруджа. В екипа на Червенков пък до дни ще влезе Тодор Попов, който ще отговаря за подготовката на вратарите. Специалистът, който бе част от Лудогорец по времето на Ивайло Петев, е последният човек в щаба на Ангел Червенков.
 
Помощници на специалиста са синът му Даниел Червенков и Милчо Сирмов. За последно Попов работеше в Нефтохимик.

Николай Банков е вторият вратар, който Ангел Червенков привлича в Горна Оряховица. Първият беше бившият страж на Левски и Славия Стефано Кунчев.

С пристигането на Банков новите попълнения на "железничарите" станаха шест. Освен с двамата вратари, Локомотив подписа със защитника Николай Дичев (ЦСКА) и халфовете Николай Христов, Димо Атанасов и Виктор Шишков. Отборът бе напуснат от вратаря Пламен Колев, Иво Михайлов, Ерик Почански, Иван Пенев, Димитър Алексиев и Аймен Суда.

В момента клубът от Горна Оряховица се подготвя в домашни условия. От 4 до 16 юли тимът ще бъде на лагер в Трявна. Планирани са пет контроли през подготвителния период, като вече са уговорени три. На 7 юли с Нефтохимик, на 15-и с Ботев (Враца) в Правец и на 23-и с Ботев (Гълъбово).

Бюджетът на клуба за новия сезон ще е 1,2 милиона лева. Ръководството се надява, че ремонтите на градския стадион ще приключат до месец октомври. Те включват подмяна на терена и реновиране на осветлението. Дотогава тимът на Червенков ще домакинства на стадиона на Локомотив (Пловдив) в парк "Лаута". 

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2016