Защитникът Раиф Мурадов и Монтана се разделиха, а случаят е доста деликатен и едва ли има подобен в бяла държава. До разтрогването на договора по взаимно съгласие се стига след глобата от 3000 лева, която беше наложена на левия бек след гостуването на Дунав (1:1) в средата на октомври. В 57-ата минута на мача в Разград Мурадов получи втори жълт картон и беше изгонен. На излизане от терена, към тунела, той показа среден пръст на агитката на "драконите". Това му коства въпросната санкция от Дисциплинарната комисия на БФС, позовавайки се на основание чл.22, ал.4 от ДП (2016/2017). Иначе заради самия червен картон бранителят бе наказан с лишаване от състезателни права за една среща и 300 лева глоба.

Мурадов смятал, че глобата от 3 бона ще бъде поета от клуба. Получавайки заплатата си обаче, той установил, че сумата му е удържана, и това довело до конфликта, разкрива "Тема спорт". Така двете страни стигнали до раздялата. Мурадов дойде на "Огоста" в началото на годината при тогавашния треньор Емил Велев.

Той няма да е последният футболист, който ръководството възнамерява да освободи. От "Огоста" вече натириха юношата на ЦСКА Николай Чипев, Иван Иванов и бразилският нападател Данило Соуса Монис - Бала. И техните договори бяха разтрогнати по взаимно съгласие.

Според запознати спортно-техническият щаб начело с Атанас Джамбазки е вдигнал мерника и на крилото Даниел Генов. Той загуби титулярното си място и все по-рядко влиза в игра. След мача с ЦСКА в Ловеч Генов е отнесъл доста критики.

Всичко за Първа лига

Програмата на Първа лига