В тотална пародия се е превърнал турнирът "Балканика Къп 2017", алармираха родители на млади футболисти пред колегите от Glas.bg. Организацията е под всякакво ниво, отборите не знаят кога и къде ще играят, тимове се отказват участие във финали. Родители пък извозват сами децата си до отдалечени терени и още, още...

Оказа се, че единственият добър терен, на който могат да се играят нормални мачове е изкуственият в Сандански. Той обаче се пази най-вече за мачове на юношите на Лудогорец, които са заплашили да си тръгнат, ако ги пратят на други терени. Деца, родители и треньори са настанени в различни хотели. В 22:00 часа треньорите тепърва разбират за колко часа и за къде е насрочен мачът на възпитаниците им за следващия ден.

Стигнало се е до там, че един от наборите на Локомотив (Пловдив) е чакал повече от час на терена да пристигне съперника му - Партизан. За служебна загуба не е станало и въпрос, тъй като е нямало представител на организаторите. Такъв човек да видиш си е направо събитие, разказват разочаровани родители пред Glas.com. Един от отборите на Левски (София) пък е отказал да играе финал с Ботев заради терена, на който е трябвало да се проведе срещата.

Родители на деца от Ботев алармираха, че турнирът е пълна катастрофа, терените - в отвратително състояние, а организацията - под всякакво ниво.

Неадекватни съдии по 120 килограма от Сърбия пък свирят мачовете, регламентът на турнира също не се спазва. Пример: на мач между Ботев и Славия съдията е решил, че трябва да се изпълняват по три, а не по пет дузпи, както е било предвидено в регламента.

За всичко това е било платено по 220 лева на дете. Къде от клубовете, къде от родителите!