Бившият треньор на Левски Елин Топузаков направи любопитни разкрития относно престоя си начело на "сините" и най-вече за зимната селекция на тима. 40-годишният специалист призна, че е искал да подсили отбора с определени футболисти, но желанието му не е било удовлетворено. За сметка на това на "Герена" са били привлечени Амаду Сукуна, Давид Яблонски и Антон Огнянов, за които Топузаков сподели, че не са били първи избор в селекцията.

"Не бих желал да коментирам миналото и да дълбая в тази тема. Само няколко неща ще кажа по този въпрос. Новите футболисти през зимата дойдоха с мое съгласие, но набелязаните цели бяха съвсем различни. Без да обиждам изброените футболисти, но те не бяха първи избор за позициите, които искахме да вземем. За някои позиции даже не успяхме да вземем футболисти. Дотук спирам и няма да коментирам нещо, което е в миналото", заяви Топузаков в студио "Дерби". 

Той подчерта, че не е напуснал Левски по собствено желание точно преди дербито с ЦСКА, когато Николай Митов беше назначен на негово място.

„Не съм подписвал дългосрочен договор с клуба и не съм си тръгвал по собствено желание при мача с ЦСКА. Отборът върви добре и не искам аз да съм причината да всявам смут, особено сега преди предстоящото дерби с другия софийски отбор. Ще дойде времето, когато ще говорим повече по тази тема”, завърши Топузаков.

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига