Днес в 15:00 часа Левски гостува на Верея на "Трейс Арена" в среща от 18-ия кръг на Първа лига. Двубоят се очаква с огромен интерес, тъй като един срещу друг се изправят един от грандовете в родния футбол и една от най-приятните изненади в елита.

Гостите изостанаха сериозно в класирането в последните седмици от лидера Лудогорец и нямат право на грешка в Стара Загора, ако искат поне на теория да запазат шансове за титлата. Задачата им обаче няма да е никак лесна, тъй като срещу себе си ще имат противник, който гласно обяви, че иска да спечели уважението на най-големите и до този момент го прави. Достатъчно е да се спомене фактът, че от началото на сезона новакът в елита има една загуба като домакин и тя е от Лудогорец. 

До този момент Верея и Левски са се срещали веднъж. В първия им мач през сезона "сините" триумфираха с убедителното 4:0 на "Георги Аспарухов".

Треньорът на домакините Александър Томаш няма никакви проблеми с окомплектоването на състава и ще са заложи на позната единайсеторка. На вратата ще застане Иван Караджов, а пред него ще действат Илиев, Мунин, Хасани и Слаев. Ангелов и Балд ще са дефанзивните полузащитници, а пред тях в ролята на плеймейкър ще е Елиаш. Цветанов и Еужение ще действат на двете крила, а атаката ще води Сукуна.

В Левски също не се очакват промени и Елин Топузаков ще заложи на обичайните заподозрени. Боян Йоргачевич ще заеме мястото си под рамките на вратата, а  Минев, Пиргов, Александър Александров и Сашо Александров ще оформят карето пред него. Де Ноойер ще е волята на дефанзивен халф, а пред него Бурабия и Прохазка ще имат по-креативни футкции в средата на терена. Аниете и Нар ще стартират на двете крила, а атаката ще води Адениджи.

Резултат с изображение за пфквереяВЕРЕЯ - ЛЕВСКИРезултат с изображение за пфк левски
днес от 15:00 часа по Диема Спорт  HD
Стара Загора, "Трейс Арена"
Съдия: Стефан Апостолов

Вероятни състави:

Верея: Караджов, Слаев, Хасани, Мунин, Илиев, Ангелов, Балд, Елиаш, Еуженио, Цветанов, Сукуна
Треньор: Александър Томаш

Левски: Йоргачевич, С. Александров, А. Александров, Пиргов, Минев, Де Ноойер, Прохазка, Бурабия, Нар, Аниете, Адениджи
Треньор: Елин Топузаков

Баланс между двата отбор: 1 мача, 0 победи за Верея, 0 равенства, 1 победа за Левски - г.р. 0:4

Любопитни факти:
*Левски нанесе най-тежкото поражение на Верея досега - 4:0 на "Георги Аспарухов"
*Левски неизменно се разписва в последните си 16 срещи за първенство, докато Верея вече в 12 поредни мача. За последно старозагорци не го сториха именно срещу "сините"
*31-годишният вратар на Левски Иван Чворович не е играл в шампионатен мач от година и половина
*Верея е в серия от 3 домакински победи.
*Нападателят на Верея Георги Андонов е пред своя мач номер 300 в елита

Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига