Защитникът на националния отбор на България Страхил Попов смята, че с вчерашната победа с 2:0 над Холандия той и съотборниците му са показали, че могат да се противопоставят успешно на големите отбор.

“Това беше много важно, да покажем не само на нас, а и на цяла България, че имаме сили да се борим с такива отбори. Много се радвам, че ни се получиха нещата, особено първото полувреме. Доста изненадахме холандците. Ние нямаме единици като тях, като големите европейски сили. Трябва всеки един от нас да помага на човека да него, да сме колектив. Трябва да има пълно себераздаване, за да постигнем добри резултати. Това е пътят. Ние не сме лоши футболисти и се надявам да продължим да го показваме”, коментира Попов в предаването "Спортна треска" по БНТ.

“До двубоя с Беларус има доста време, все още има еуфория от вчерашния мач. Като мине малко време, ще мислим за гостуването през юни. Това, което направихме вчера, трябва да го затвърдим следващия мач. Трябва да подходим сериозно в него. За съжаление в България са така нещата - ако загубиш един двубой, те сриват, ако победиш - си най-големият. Такавa победа ни дава самочувствие, но трябва да сме здраво стъпили на земята. Знаем, че не сме суперсила, но този резултат ни помага да надграждаме”, добави футболистът.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​