Пожар възникна около обяд на малкия стадион "Академик" на 4-ти км в столичния квартал "Гео Милев”. След близо 2 часа борба на пожарните, стихията е овладяна. Огънят е пламнал, след като по време на ремонтните дейности, които се извършват на съоръжението са се възпламенили материалите, складирани за изолация на сградата. Щетите не са големи.

Търговското дружество „Академика 2011”, което стопанисва стадион „Академик” на 4-ти км няма да претърпи загуби, тъй като обектът е застрахован, а докато тече ремонтът, всички рискове се носят от изпълнителя.

Ремонтът на стадиона включва изпълнение на енергийна ефективност по ЕСКО договор за сградата на спортен комплекс „Академик“ на 4-ти км и обновяване на сградата, басейна, залите, съблекалните и общите части.  Стойността на ЕСКО договора е близо 500 000 лв., които се заплащат от изпълнителя и след това се връщат от дружеството на база, постигнатите икономии в продължение на 10 години.

Втората част от ремонта е на стойност близо 700 000 лв., които „Академика 2011” ще изплаща разсрочено в продължение на 10 години.