Холандската футболна федерация ще проведе спешна среща днес, на която вероятно ще се решава бъдещето на Дани Блинд като селекционер на „лалетата“. За момента сбирката се представя като разговор с треньора относно бъдещето на националния отбор.

„По всичко личи, че има нужда от спешен разговор. Трябва добре да обмислим ситуацията. Може да вземем бързо решение, а може и да не стане така. Времето ще покаже. Прибързаните решения не винаги са най-добрите“, заяви търговският директор на холандския национален отбор Жан-Пол Декосо преди излитането на тима от София.

След напускането на генералния мениджър на тима Берт ван Ооствеен именно Декосо е най-високопоставеният ръководител на националния отбор на Холандия.

Легендарният вратар Ханс ван Брьокелен, който е технически директор на Холандската футболна федерация, не пожела да коментира нищо за предстоящата среща: „Какво да кажа в момента? Нека почакаме и да видим какво ще стане“.

Поражението с 0:2 от България снощи срина холандците от второ на четвърто място в Група „А“ от квалификациите за Мондиал 2018. Така „лалетата“ са на път да пропуснат второ голямо първенство, след като през миналата година не участваха на Евро 2016. Както е известно, за Световното в Русия се класират само победителите в квалификационните групи, а най-добрите осем втори отбори ще играят плейофи.