Собственикът на автентичния Локомотив (София) Петър Касев все още дължи по две заплати на 36 служители и треньори на клуба и както те си чакаха парите преди Нова година, така и в момента нищо не се е променило, съобщи за БТА изпълнителният директор клуба Ивайло Аспарухов. Той добави, че е провокиран да даде това интервю заради последните телевизионни изяви на Касев, който заяви, че е осигурил парцел в жк "Младост 4" за изграждането на нов стадион, а също така е намерил и четирима нигерийци, които ще бъдат лятната селекция.

"Това, което казва Петър Касев, може би не отговаря на истината, след като аз знам, че 36 човека си чакат парите от него и ми звънят постоянно. Нека да се разбере най-после какво се случва, но не знам защо го възприемат и на сериозно, заяви Ивайло Аспарухов.

Той призова НАП и прокуратурата да влязат в Локомотив (София), така както се очаква да стане в ЦСКА, и да се дадат отговори на много въпроси, в това число и на най-важния: Кой е виновен да се стигне до тука с Локомотив (София)?

"Искам да се разгранича от този човек, защото за мене Касев е без никакво достойнство и сам знае, че няма никаква истина в думите му. Не искам да ме свързват с него. Да, аз съм изпълнителен директор на клуба, но оставам такъв, за да имам легитимното право да търся варианти за нови инвеститори и кандидати да помогнат. Както го правя и в момента. Аз не съм обещавал нищо на никой като изплащане на пари, защото не съм собственик", добави изпълнителният директор на клуба.

"Ако самият Касев е сериозен бизнесмен, защо не е проверил активите и пасивите на клуба, когато го е взимал? Както се прави с всяка фирма, която искаш да развиваш. Или не е никакъв бизнесмен, а обикновен мошеник!? Затова най-добре нека да влезе прокуратурата, да изиска документите и да се види кой е виновен за краха на Локомотив - дали е Касев, дали е Гигов. Търпението на хората се е изчерпало и ако така продължават нещата, това си е живо издевателство над тях", завърши Аспарухов.