Играещият треньор на Етър Станислав Генчев не скри вълнението си от завръщането на тима в Първа лига.

„Виолетовите” направиха 2:2 като гости на Несебър, а в края на срещата от последния кръг на първенството Генчев получи контузия, но въпреки това остана на терена заради липсата на повече смени. 

"Доволни сме, че изпълнихме целта си и върнахме Етър там, където му е мястото. Това бе полезен мач, защото в Първа лига ни чакат още много такива тежки битки. Доволен съм като цяло от всички футболисти с малки изключения, заяви Генчев. 

-В последните три срещи не постигнахме добри резултати и не играхме като отбор, който гони промоция. Те обаче ми помогнаха да преценя на кои играчи мога да разчитам. Моето желание е да се запазят по-голямата част от състезателите и за следващия сезон.

Оправдания с контузиите не искам да правя. Ние имаме голяма група от футболисти и такива оправдания не ни подхождат. Имаме много състезатели, които са добри, така че всичко си зависи от нас.

Държахме добро ниво през цялата година и е радващото, че завършихме на първото място. Успяхме да изпълним целта, поставена още лятото – да върнем Етър, където му е мястото. Искам да благодаря на ръководството, на кмета, на феновете и на футболистите. Като цяло съм доволен от отбора. Вкарахме най-много голове и спечелихме най-много точки през пролетта.

Не бях тренирал цяла седмица, имах само една тренировка, но заради принудителните ни смени се наложи да остана до края на терена, макар че почти не можех да ходя.”

Какво е финансовото състояние на Етър? Аз с финансовата част не се занимавам. Всичко се изплаща редовно и имаме уверението, че така ще продължи в „А” група. Няма нито един излъган футболист или някой, на когото да се дължи нещо. Затова нека хората бъдат спокойни, Етър се развива добре.”
 

ВСИЧКО ЗА ВТОРА ЛИГА