На грозни сцени станаха свидетели зрителите на мача в Герман от 19-ия кръг на столичната АОГ – Юг между отборите на Урвич (Панчарево) и Академик (Сф).

Срещата беше прекратена в 67-ата минута, след като главният съдия беше набит от футболист на домакините.

До този момент нищо не предвещаваше такава развръзка. Сблъсъкът беше оспорван, но играта беше коректна. Още в 5-ата минута гостите можеха да открият, след като централният им нападател преодоля вратаря на Урвич, но уцели греда.

След това двата отбора пропуснаха по едно положение, за да се стигне и до единственото попадение. Това се случи в 17-ата минута, когато след пробив отляво Мартин Бойконов получи на празна врата и се разписа за 0:1.

“Нашият капитан Деян Спасов, който е журналист в bTV между другото, извърши нарушение в центъра на терена. №9 от домакините го удари с юмрук в корема. Получи се разправия. Тогава реферът, младо момче, не му знам името, показа жълти картон на Деян и на футболиста на Урвич. За играча с №9 това се оказа втори жълт и той получи и червен след това. После напсува съдията и му удари един шамар. Това беше, разказа старши треньорът на Академик Вихър Данчев пред vitoshanews.com.

-Реферът реши да прекрати мача. Треньорът на Урвич Васко Вучев му се молеше да не го прави, защото щял да му навлече неприятности, глоби и наказания, но онзи остана непреклонен. ”

Сега предстои заседание на Спортно-техническата и Дисциплинарната комисия на Зоналния съвет на БФС – София, на което ще се вземе решение по повод скандалния мач. Най-вероятно на домакините ще бъде присъдена служебна загуба с 0:4 и ще бъдат лишени от домакинство за една среща.