Благотворителната кампания на Каменица Фен Купа „Дари гол”, която се проведе за втора поредна година, ще намери реализация в село Кирчево. Според нея всеки отбелязан гол на турнира автоматично прибавя по 1 лев към специална благотворителна сметка. Средствата от нея ще послужат за подобряването на футболната среда в населеното място, от където са шампионите в турнира.

Събраните близо 10 000 лева ще послужат за финансирането на европейски проект за изграждане на футболен терен в село Кирчево. То не е избрано случайно, а заслужи честта да се сдобие с ново игрище благодарение на миналогодишните национални шампиони на Фен Купата - „Каталунците Кирчево”. По план строежът на терена ще трябва да започне до края на тази година.

„Появата на „Дари гол“ беше израз на желанието ни да дадем допълнителен стимул на участниците в турнира, като превърнем всеки от тях в потенциален благодетел за българския футбол. За нас е чест и привилегия, да можем да подпомогнем развитието на най-популярния спорт в България“, коментира генералният директор на „Каменица“ АД Марко Ниавро по време на днешната пресконференция в зала "Родина" на Националния стадион "Васил Левски".

Златните медалисти от Фен Купа 2015 – Каталунците (Кирчево), също присъстваха на събитието и изразиха радостта си от развоя на събитията: „Отдавна си мечтаем в Кирчево да има футболен терен, за да можем да тренираме близо до вкъщи и да провеждаме домакински мачове с приятелски отбори. След като се видяхме с Лео Меси и останалите ни идоли от "Камп Ноу", вече втора наша мечта се сбъдва благодарение на Каменица Фен Купа. Този турнир наистина е „повече от футбол“ и ние сме живо доказателство за това.“