Новият член на футболния ни елит Нефтохимик спечели предпоследната си предвидена контрола за това лято. „Шейховете“ се наложиха с класическото 3:0 над Несебър. Дебют за тима на Димчо Ненов направи сърбинът Марко Ранджелович, който през следващата седмица се очаква официално да стане играч на тима от Бургас. Срещата беше наблюдавана от националния селекционер Ивайло Петев.

Срещата започна с леко надмощие на Нефтохимик, но до откриване на резултата се стигна едва в 30-та минута, когато след много добра атака на „шейховете“ Александров се оказа сам срещу вратаря на Несебър и с безпощаден удар с левия крак откри резултата.

През второто полувреме Димчо Ненов направи няколко промени, което даде резултат в 65-та минута. Хърватинът Марио Рашич удвои след хубав удар от въздуха. До края на срещата Нефтохимик продължи да атакува и в 80-та минута Живко Петков фиксира крайния резултат

Срещата пропуснаха контузените Петър Патев и Живко Хаджиев. Следващата събота „шейховете“ ще изиграят и последната си предсезонна контрола, като съперникът ще стане ясен в следващите дни.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка
Програмата на Първа професионална лига
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа