Милен Радуканов, който пое Пирин след напускането на Стефан Генов, не скри, че има сантименти към клуба.

„След новината за отиването на Стефан Генов в ЦСКА ми звънна господин Камбитов и покани ме на среща, проведохме един конструктивен разговор и така се разбрахме. Разминахме се преди две години, когато бяха в "Б" група. След това не е имало интерес и ето сега съм тук“, започна Радуканов в специално интервю за „Дома на футбола“ по DIEMA SPORT.

„Не ми отне време да се съглася. Получих няколко оферти преди време. Благодаря на хората, които ги отправиха към мен, но към Пирин има сантименти и бях с нагласата, че ако Пирин ми предложи, ще дойда.

Спрямо възможностите, които има отбора, целите са реалистични. Моите цели и амбиции са големи. Най-важно е тези играчи да се развият, да усетят удоволствие от футбола, да дават всичко от себе си. В футбола не може само да се побеждава. Ако след мача се приберат и са доволни, и публиката ги е изпрати с овации, значи съм постигнал целта си. За да може след мача да излязат в центъра и да са с вдигнати глави. Това е моята цел, не да ходят в кварталните кафета.

Трудно се постигат целите в нашите условия. Трудно се променя мисленето на играчите. Това е основният въпрос, по който трябва да се работи. За мен е важно как се мисли. И не на последно място – първите седем години у дома. Когато си възпитан, е по-лесно да се работи.

Отдаде ми се възможност да започна в големите клубове, но в Пирин ще работим съгласно това, което отговаря на нивото на Пирин. Важно е да се представяме добре в мачовете. Реалисти сме и ще гомим постижими цели. Лично за себе си имам стил на игра, който харесвам. Но не може да работиш по един и същ начина навсякъде. Не може да работиш еднакво навсякъде. Зависи с какви футболисти разполагаш. Това е нашето време в този месец. За жалост, малко е времето, за да видим по кой начин ще подходим. Имаме два три варианта.

Оставаме групата, която сме тук – местни момчета. Има и млади 2-3 момчета от юношите в първия отбор. Ще залагаме на състава, който имаме тука. Ако привличаме играчи, ще залагаме на такива, които са играли тук. Но най-вече ще заложим на пиринския дух, на желанието за борба. На това се залагаше и когато играех аз тук. Ако това направя аз сега с Пирин, значи съм си постигнал идеите си. Да има битка до 96-ата минута, докато свири съдията.

Купата винаги е хубав турнир. Приятно е да играеш в него и ако може да го спечелиш. С Пирин играх финал за Купата с Левски и загубихме в 90-ата минута. Представихме се на ниво. Ще направим всичко за да вземем максимума от турнира.

Интересен мач ще бъде този с Левски тук. В България е удоволствие да играеш срещу грандовете – Левски, ЦСКА. Предполагам, че футболистите ще са максимално амбицирани. В другите мачове с тимове на твоето ниво адреналинът не е така висок. Удоволствие е, че започваме с този мач. Ще се стремим да зарадваме хората с първия ни мач, заяви Радуканов.

-Разбира се, че ме радва, че хората ме приемат добре. Аз оставях всеки мач сърцето си на терена. Затова хората ме приемат. Искам да разберат, че го правя и като треньор.

Разбира се, че следях първенството, докато бях без отбор. Ходих в чужбина. В Англия. Постоянно чета, интересувам се. Надявам се, че това, което правя сега, е положителна стъпка. Така го усещам, че трябва да започна от тук.“
 

Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига
Зимна подготовка 2017