Старши треньорът на Пирин Милен Радуканов коментира победата над Нефтохимик в Бургас с 3:0. "Заслужена победа, поздравявам футболистите за себераздаването. Изпълниха задачите, които искахме от тях. Добре стояхме подредени. Днес играхме малко по-различно.

Предните мачове искахме да правим преса в противниковата половина, а сега избрахме да атакуваме на контраатаки с Иван Цветков и Дани Младенов. Поздравявам феновете в Благоевград. Трябва да използваме всичко, което тренираме и отработваме различни тактически варианти. Да видим кое как ни пасва. Днес футболистите се постараха да спечелят мача и то убедително. Знаех, че като стоим по-затворено на контраатаки на Нефтохимик ще им е по-трудно и се получи. Нефтохимик като домакини се опитваха да владеят инициативата. Повече от наши грешки дойдоха техните ситуации. Но и ние можеше да вкараме още, можеше да е още по-убедителна победата”, коментира Радуканов след мача пред „Диема спорт”.

Той каза, че мечтите за европейско участие на благоевградчани са безплатни.

"Ще се опитаме да променим манталитета. Трябва да играем еднакво добре и вкъщи, и навън. Много е трудно за малките отбори да играят добре навън, но ще се постараем и това да стане. Мечтите са безплатни. Аз обичам да им казвам да се забавляват. Ще направим опит за Европа. Не е фикс идея, ще се раздадем до последно."

Днес Радуканов направи и ротации, като титулярният страж през пролетта Благой Макенджиев въобще не беше в групата, а Красимир Костов застана под рамката.

„Краси досега беше резерва, даваме му шанс. Макенджиев почива днес. Краси се представи добре. Така трябва да бъде. Който тренира здраво, той ще играе. Който не се раздава в тренировките, малко по-трудно.

Всички отбори са добри, с които играхме досега. Наблюдаваме всички отбори. Мисля, че всички имат своите качества. Не искам да откроявам никой, откроявам нашият отбор", каза още треньорът ан Пирин,

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига