Голмайсторът на Етър Петър Димитров напусна клуба, научи БЛИЦ СПОРТ. На стадион "Ивайло" не могат да плащат заплатата на 34-годишния нападател след оттеглянето на бизнесмена Александър Нанков и така се стига до раздялата. Играчът разтрогна днес договора си с Етър.

Преди дни с лидера във Втора лига се раздели и друг опитен футболист - Николай Цветков-Демона.

Новият треньор Станислав Генчев напразно се надяваше Петър Димитров да остане в тима.

През миналия сезон бившият играч на ЦСКА отбеляза 28 гола и заслужено беше определен за Футболист №1 на Етър. От началото на този блесна за Етър с 4 попадения и 8 асистенции.

Петър Димитров е роден на 28 февруари 1982 г. в София. Юноша е на Левски (София), а след това играе последователно за Левски (Долна Баня), Ботев (Враца), Беласица, Конелиано, ЦСКА и Вихрен. През лятото на 2008 г. подписва договор с Берое. В елита неговите изяви ще се запомнят най-вече с мача Левски - Берое на стадион "Георги Аспарухов", когато носи победата на старозагорци. После преминава в Славия, след идването на Емил Велев отново се връща в Берое, а после пак в Славия. Кариерата му продължава в Нефтохимик, Локомотив (София) и Локомотив (Мездра). В "А" група Петър Димитров има 124 мача с 18 гола.

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА ВТОРА ЛИГА