Нападателят на Верея Амаду Сукуна е пред подпис с Левски, научи БЛИЦ СПОРТ.

24-годишният футболист с френски паспорт минава прегледи в столицата, а "сините" водят преговори с колегите си от Верея. Очаква се двата клуба да се споразумеят и Сукуна да продължи кариерата си на "Георги Аспарухов".

Както вече стана ясно, звездата на Верея е следен от скаутското звено на Левски в последните месеци.

Почти сигурно всичко с прегледите на Сукуна ще бъде наред. Нападателят е твърд титуляр в състава на Александър Томаш и има 4 гола на сметката си от началото на първенството. Първото си попадение за Верея в българския елит таранът отбеляза срещу ЦСКА през август, когато донесе успеха на старозагорци с 1:0.

Aмаду Сукуна е роден на 21 юни 1992 година в Ногент сюр Марн, Франция. Френски футболист от малийски произход, играл е за Тулуза във френската Лига 1. Прави професионалния си дебют на 13 ноември 2010 г. в мач от първа френска лига лига срещу Монпелие. Изиграл е общо 90 мача за мъжкия и втория отбор на Тулуза и е отбелязал 37 гола за периода 2010-2015 г.

През 2012 и 2013 година е играл като преотстъпен за третодивизионния Люзенек (31 срещи, 13 гола), има и 2 мача за юношеския национален отбор на Франция до 19 години.

Всичко за Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига