Футболист номер 1 на България Ивелин Попов е благодарен, че е спечелил наградата за втора поредна година, но и подчерта, че не е справедливо той да има две награди, а легенди като Георги Аспарухов и Никола Котков - по една.

"Давам си сметка, че печеля наградата два пъти. Такова е поколението, такъв е материалът. Малко е несправедливо такива легенди само по един път - като Георги Аспарухов и Никола Котков, а аз два пъти, но съм се родил в друго време", коментира Попов при гостуването в предаването „Спортна треска” по БНТ1.

"Наградата означава признание за труда, който си положил през цялата година. Има доста информация, доста сайтове, мачовете се гледат. Нищо, че съм в Русия", каза нападателят на Спартак (Москва).

"Вчера имаше доста хора, които не получиха награди, но бяха на церемонията. Миналата година бяха само призьорите. Честно казано футболистите на Лудогорец, които бяха номинирани, бяха достойни за наградата. Владо Стоянов направи силна година, спаси дузпа на Роналдо. Защо не - влязоха в Шампионската лига, но журналистите гласуваха за мен, за което се радвам", добави Попето.

"Добра година като цяло. Със Спартак сме на първото място, завършихме годината с победа. Никой от ръководството на клуба не се е свързал с мен или агента ми за продажба. Постоянно чета спекулации. Мечтите ми са да стана шампион със Спартак и да се класирам с България на голям форум. Всичко е реално. Докато има шансове, трябва да се гонят", продължи Ивелин Попов.

За трудните моменти и изпуснатата дузпа срещу Малта

"Много малко хора от футболните среди ме подкрепиха. Най-близките ме подкрепиха - семейството и приятели, които се броят на едната ръка. Уроците ми бяха такива, че винаги съм се стремял да подавам ръка на някой, който има нужда. Когато аз бях паднал на земята, никой от тези хора не ме подкрепи. Това ми е обеца на ухото и може би е по-добре да си вълк-единак."

За Бербатов

"Нямам контакти с него. Мисля, че ще си намери отбор. Качествен футболист е и го знаят в цял свят."

За националния отбор

"Постепенно могат да се налагат един-двама. Така мен Мъри ме наложи заедно със Станислав Манолев. Това е пътят, но не може да сложиш 11 нови футболисти да играят. В един момент нишката се къса. Колкото по-рано излезеш в чужбина, толкова по-добре. Тогава си сам, каляваш се и ставаш боец. Постът национален селекционер е ветровит. Не им се дава време. Трябва един селекционер да работи 3-4 години."

За компенсацията от бившия му клуб Кубан (Краснодар)

"Всички документи са налице и е въпрос на време съдът да си произнесе финално. Това стои на заден план и не ме интересува."

За приятелството между играчите

"Това трябва да го има. Ще дам за пример церемонията миналата година, когато бяха само призьорите. Тази година обаче не бе така."