Битката за Купата на България се подновява днес с три мача от осминафиналната фаза. Монтана е символичен домакин на Лудогорец, тъй като мачът ще се играе в Разград след взаимно споразумение между двата отбора. Локомотив (Пловдив) приема Оборище (Панагюрище), а столичният Септември е домакин на елитния Дунав.

Срещата на „Лудогорец Арена“ не би трябвало да се окаже трудна за тима на Георги Дерменджиев, след като от Монтана обявиха, че приоритет за тях е представянето в първенството. Освен това Атанас Джамбазки има кадрови проблеми и попълни групата с трима юноши. Лудогорец едва ли ще иска да повтори срама от миналия сезон, когато отпадна от състезаващия се тогава в „Б“ група Локомотив (Горна Оряховица).

Двубоят на „Лаута“ ще отбележи завръщането на стадиона на бившия треньор на Локомотив (Пловдив) Емил Велев, който вече е начело на Оборище (Панагюрище). Кокала е и един от вариантите за нов наставник на „смърфовете“ след напускането на Илиан Илиев. Оборище беше отслабен с изненадващото напускане на капитана на тима Никола Иванов-Шейха.

Треньорът на Дунав Веселин Великов изрази опасения, че тимът му може да подцени Септември за днешния мач за Купата на България. Той не желае да се повтори драмата от 1/16-финалите, когато русенският тим елиминира втородивизионния Витоша (Бистрица) след дузпи. Треньорът на Септември Николай Митов беше сигурен, че Дунав няма да подходи с пренебрежение към неговия отбор, който преди това елиминира елитния Берое. „Ако Берое донякъде ни е подценил, то едва ли Дунав ще допусне същата грешка“, призна Митов.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - 1/8-ФИНАЛИ:

25 октомври 2016 г. (вторник), 15:00 часа
Септември (София) - Дунав (Русе)
25 октомври 2016 г. (вторник), 18:00 часа
Локомотив (Пловдив) - Оборище (Панагюрище)
25 октомври 2016 г. (вторник), 20:00 часа
Монтана - Лудогорец Диема Спорт 2
26 октомври 2016 г. (сряда), 18:00 часа
Литекс - Локомотив (София)
26 октомври 2016 г. (сряда), 19:00 часа
Левски - Черно море Диема Спорт
27 октомври 2016 г. (четвъртък), 16:00 часа
Созопол - Пирин
27 октомври 2016 г. (четвъртък), 17:00 часа
Верея - Поморие
27 октомври 2016 г. (четвъртък), 20:00 часа
Ботев (Пловдив) - Нефтохимик Диема Спорт

* Победителят се излъчва в един мач. При равенство в редовното време следват продължения, а при ново реми се изпълняват дузпи.

Купа на България - сезон 2016/2017

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига