Бившият ни международен рефер Любчо Славчев почина на 63-годишна възраст снощи. Той спокойно може да се нарече едно от светилата в реферския занаят у нас. Славчев бе бивш заместник-председател на Националната съдийска колегия и председател на Съдийската колегия в Югозападна България.

Славчев никога не се е занимавал професионално с футбол, но през 1976 година се записва и завършва успешно съдийски курс към Левски - Спартак. Дебютът му като страничен арбитър в "А" група е през 1984 година в двубоя Левски – Етър. Славчев е част от знаменития финал за Купата на България между Славия и Левски на 1 май 1996 година, когато при резултат 1:0 за „белите“ тогавашният президент на „сините“ Томас Лафчис вади отбора от игра.

В евротурнирите Славчев прави своя дебют в четвъртфинал за Купата на УЕФА между ФК Копенхаген и Торино, като тогава е помощник-съдия на Любе Спасов. Седмици по-късно бригадата получава наряд и за полуфинала в Купата на носителите на национални купи между Брюж и Вердер. Първият мач на Славчев в Шампионската лига пък идва заедно с още три наши съдийски легенди – Атанас Узунов, Иван Леков и Стефан Орманджиев като четвърти рефер, а двубоят е между Пари Сен Жермен и Спарт Москва на „Парк де Пренс“.

Опелото ще се отслужи на 27.02.2016 г. /събота/ от 15,30 ч. в столичния храм „Св. Седмочисленици“

Екипът на БЛИЦ СПОРТ изказва своите съболезнования на семейството и близките на Любчо Славчев!