Хулигани от агитката на Цървена звезда продължават да вилнеят в Слънчев бряг. От полицията информираха за проблемите, които ултрасите от Сърбия създават у нас покрай мача с Лудогорец, който е от 21:00 часа тази вечер в Разград.

В резултат на невъздържаното поведение на пияните ултраси на Звезда има пострадали двама наши полицаи. Сърбите са набили и двама туристи в курорта Слънчев бряг, където вчера потрошиха хотел и ресторант. Органите на реда са имали доста работа с вандалите от Сърбия, които им се съпротивявали преди да бъдат арестувани. Общо 45 запалянковци на белградския гранд са задържани в последните 24 часа.

Наложило се е дори полицията да спира "звездашите" със стоп патрони.

Ето цялото съобщение на Апелативна прокуратура – Бургас:
"Днес в периода 05.00ч.-07.00ч., след получени множество сигнали на тел.112, РУП Несебър са започнали две досъдебни производства срещу виновните лица, за това че тази сутрин около 05.00ч. до дискотека „Викинг“ в к.к.“Слънчев бряг“ общ. Несебър, като съизвършители, причинили по хулигански подбуди леки телесни повреди на полицейските служители И.З. и Д.Г., както и за това, че около 07.00ч. до Аква парк в к.к.“Слънчев бряг“, общ.Несебър, като съизвършители, са причинили по хулигански подбуди леки телесни повреди на Г.Х. и М.Т. За първия случай законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 1г. до 5г., а за за втория – „лишаване от свобода“ до 3г.
Тази сутрин в 05:07ч. в РУП Несебър е получен сигнал за сбиване между чужди граждани до бар „Валхала”, находящ се в к.к. „Слънчев бряг”, като на място са били изпратени велопатрули. Около 05:15 е било получено ново обаждане за сбиване и нанасяне на побой над полицейски служители. Към мястото на инцидента са били пренасочени всички налични полицейски наряди и служители. Установено е, че на двама служители от ОД МВР Бургас са нанесени рани, хематоми в областта на главата и порезна рана около 10 см. в теменната област, която е получена, след удар с палка. В помощ на полицейските служители се включили и граждани (служители в търговски обекти), като трима от тях са пострадали. Налице са данни, че единият от тях е с фрактура на ръката, фрактура на крака и повърхностни рани, поради което пострадалият незабавно е бил отведен в болнично заведение за хоспитализация.

Независимо от произведените от полицейски служител във въздуха на 4 изстрела със стоп патрони със служебното си оръжие „Макаров”, лицата, участващи в сбиването, не са преустановили своите действия, а още по-агресивно продължили да нападат полицейските служители и граждани. При пристигането на останалите полицейски наряди сбиването е било преустановено, лицата побягнали, като в последствие са били задържани 9 сръбски граждани - футболни фенове на сръбския отбор Цървена звезда.

За започналите две досъдебни производства е уведомен дежурния прокурор при РП – Несебър.

До настоящия момент, по указание на наблюдаващия прокурор, в качеството на свидетели-очевидци са разпитани петима български граждани и четирима полицейски служители, извършват се разпознаване на лица, разпити на свидетели, назначени са съдебно-медицински експертизи и оценъчни такива. Иззети са видеокамери от района на инцидента. Четирима сръбски граждани са отведени за медицински преглед, а двама са задържани в РУП Бургас за срок от 24ч.

Отново тази сутрин около 07:00ч. е получен сигнал от тел. 112 за счупено стъкло на лек таксиметров автомобил пред хотел „Роуз Гардън”, управляван от български гражданин.

На място са били изпратени служители на РУП – Несебър. Установено е, че сръбски граждани – отново футболни фенове на сръбския отбор „Цървена звезда”, са започнали да нанасят побой на водача и удари по автомобила. Пострадали са и двама български граждани, оказали съдействие на водача. По случая са задържани 8 сръбски граждани във връзка с извършеното престъпление. По двете образувани дела до настоящия момент са задържани от ОД МВР Бургас 45 сръбски граждани - футболни фенове на сръбския отбор „Цървена звезда”, от които 16 с установена самоличност.

По досъдебните производства предстои анализ на събраните доказателства, като при налични такива предстои повдигане на обвинения срещу виновните лица и за по-тежки престъпни състави. За започналите наказателни производства е уведомена Апелативна прокуратура Бургас и Главния прокурор на Република България".

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка

Програмата на Първа професионална лига

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа