Шотландският боец Артър Албистън няма да бъде единствената легенда на Манчестър Юнайтед, който ще дойде във Велико Търново. Както вече съобщихме, изигралият 485 мача за „червените дяволи” защитник пристига в петък по покана на Националния фенклуб „Манчестър Юнайтед България”.

В близко време обаче той ще бъде последван в старата столица от още двама супериграчи на английския тим – Фил Невил и Уес Браун, съобщи ексклузивно за „Велико Търново спорт” председателят на фенклуба Емил Йорданов.

Той не посочи точно кога ще дойде Фил, но уточни, че Браун се очаква за десетото юбилейно издание на турнира.

„Догодина за десетия юбилеен турнир сме договорили с легендарния играч на Юнайтед Уес Браун да присъства. Той също е излязъл от дом и за него ще бъде голям сантимент да присъства във В. Търново, стига да се справим с организацията, но имаме цяла година да го сторим”, заяви DJ Емо.

Във връзка с предстоящото тази седмица събитие Йорданов добави:  „Това е деветата поредна година, в която правим турнир за деца, лишени от родителски грижи. В турнира ще участват 13 отбора – пет тима във възраст 7-13 години, 4 отбора момичета и 4 отбора момчета 13-18 години. Тази година ще участват и два отбора от „Болярчета” и два от Килифарево, които тепърва прохождат във футбола и искат да участват. Това е много добре за нас, тъй като гоним не толкова състезателния характер, колкото децата да спортуват. Ще има професионални съдии. Мачовете от турнира ще се играят в петък в Килифарево, а в събота – на „Ивайло”. Благодарим на Община В. Търново и на всички наши партньори, които съдействат това да се случи”.

Най-приятната изненада по време на националния събор, на който ще се съберат много фенове на „Манчестър Юнайтед” от цялата страна, е гостуването на легендата на „червените дяволи” Артър Албистън, който за пръв път ще посети старата столица. „Той ще бъде три дни в нашия град, ще има среща с тези деца, както и среща с футболистите от „Етър”. Ще разкаже много интересни неща за кариерата си в „Манчестър Юнайтед”. Албистън има близо 500 мача за тима, наричали са го Шотландския боец, защото е бил черноработник и е вършел изключително много работа на терена”, разказа Емил Йорданов.

Куп изненади специално за него са подготвили организаторите – посрещане с гайда, тъй като е шотландец и гайдар ще свири за него, ще има момичета в национални носии, ще има шоуто „Звук и светлина” за всички приятели и гости на В. Търново. Албистън ще присъства и на награждаването на победителите в турнира в събота на стадион „Ивайло”, като финалите са от 10.00 до 12.00 ч. Тогава той ще се срещне и с футболистите на Етър, непосредствено преди заминаването им за мача с ЦСКА-2, за да им пожелае успешно влизане в елита.