Левски се завръща в евротурнирите след двегодишно отсъствие, а съперник на тима във втория квалификационен кръг на Лига Европа е словенският Марибор. Това припомни на "сините" едни от най-лошите им спомени, но и едни от най-хубавите.

Лошите спомени на Левски от мачовете със словенци и до днес са част от рефрените на агитката на ЦСКА. "Червените" раждат култовата песен "Олимпия, догодина пак ела...", след като "сините" отпадат два пъти за три години от словенски тим - Олимпия (Любляна).

Първата среща между Левски и Олимпия е 9 август 1994 година. Мачът е от квалификационния кръг на Лига Европа и завършва с успех с 3:2 за словенците на техен терен. На реванша "сините" отстъпват с 1:2 у дома и отпадат от надпреварата.

Следващата среща между Левски и Олимпия е през 1996 години в несъществуващия вече турнир КНК. Левски гостува в първата среща и отстъпва с 1:0. На реванша в София "сините" печелят с 1:0 и победителят се решава след дузпи. Словенците обаче са по-хладнокръвни и отново отстраняват българския тим. Второто отпадане ражда и песента на привържениците на ЦСКА.

В Левски обаче имат и поводи за оптимизъм. Именно от двубои със словенския Публикум започва приказката за "сините" в Лига Европа (тогава Купа на УЕФА) през сезон 2005/2006.

Във втория квалификационен кръг "сините" отстраняват Публикум след загуба с 0:1 в гостуването и победа с 3:0 в София. Същата година Левски достига четвъртфинал в турнира, където е отстранен от Шалке.

Дали срещата с Марибор ще припомни рефрена на агитката на ЦСКА или Левски ще изживее нова приказка предстои да разберем.