Новакът в Първа лига Верея нанесе истински трансферен удар. Старозагорци си осигуриха услугите на световния шампион за юноши до 20 години през 2009 година Самуел Инкоом. 27-годишният ганайски десен бранител идва като свободен агент в тима на Александър Томаш. За последно той е носил екипа на турския елитен Анталияспор.

Визитка:

Самуел Инкоом започва кариерата си в ганайския Секонди, след което преминава в местния гранд Асанте Котоко. През 2009 година пристига в Европа, след като е привлечен от швейцарския Базел. С този тим за две години записва 43 мача и 1 гол, сред които и две победи над българския ЦСКА в плейофите за Лига Европа през 2009 година.

През 2011 година е продаден на украинския Днипро за 4.5 милиона евро. Украинците го преотстъпват на два пъти – на френския Бастия и на гръцкия Платаниас.

През 2014 година Самуел Инкоом се мести в американската Мейджър Сокър Лига обличайки екипа на Ди Си Юнайтед. Следващата година той отново е в Европа за да защитава цветовете на португалския Боависта. За тима от Порто изиграва 8 мача, а от началото на 2016 година е съотборник на камерунската легенда Самуел Ето`о в турския Анталияспор.

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига