ОФК Несебър взе третата си купа за 2016 година. След тези от Поморие Къп и Аматьорската футболна лига, днес „делфините“ бяха наградени и с трофей за първото си място в Югоизточната „В“ група. Церемонията се състоя преди началото на отложения мач с Марица. Пловдивчани пък станаха първият отбор, който си тръгва непобеден от Несебър. Двата тима завършиха при равенство 1:1.

Първото полувреме започна с натиск на гостите. Така логичното се случи още в 8-ата минута и Марица поведе в резултата. Голът, с атрактивно изпълнение на задна ножица, бе отбелязан от Венцислав Гюзелев. След попадението домакините постепенно поеха инициативата и на свой ред създадоха няколко опасности пред противниковата врата. Трайо Грозев пропусна с глава да възстанови равенството. Това обаче стори Живко Димов в 35-ата минута, който с прецизен прехвърлящ удар от границата на наказателното поле вкара топката в мрежата на Илия Николов - 1:1.

През второто полувреме „делфините“ имаха пълно преимущество, но така и не успяха да стигнат до победно попадение. Голмайсторът на тима Трайо Грозев на няколко пъти стреля опасно, но ударите му минаваха покрай гредите. В 72-ата минута възпитаниците на Николай Русев изпуснаха и най-чистото си положение. След чудесна триходова комбинация, Николай Дамянов от близко разстояние отправи силен изстрел по земята. Стражът на Марица обаче прояви страхотен рефлекс и изби в корнер отиващата в долния му ляв ъгъл топка.

 Kласиране, програма и резултати в четирите "В" групи - ТУК !!!