Юношеските ни национали (родени след 1 януари 1998 година) излизат днес срещу Босна и Херцеговина в решителен мач за класиране на европейско първенство. Двубоят е от 20:00 часа на стадион "Мунисипал" в град Виньой. По същото време в Блоа домакинът на нашата група Франция играе с Израел.

След като в събота "А" националният ни отбор надви Холандия с 2:0, а ден по-рано юношеските ни национали шокираха Франция, побеждавайки с 2:1, днес очакваме още радостни мигове. Селекцията на Ангел Стойков се нуждае от задължителен успех срещу Босна и Херцеговина, за да се класира на Евро 2017, което ще се проведе в Грузия през юли. Двата тима са с актив от по 4 точки преди прекия сблъсък помежду им за първото място. Босненците обаче имат предимство заради по-добрата си голова разлика. Това означава, че те ще бъдат доволни и на равенство (освен ако в другия мач Израел не победи убедително Франция), докато България ще спечели квота за еврофиналите в Грузия единствено при успех.

Съперникът ни стигна до Елитния кръг на квалификациите след загуба от Австрия (1:3) и победи над Азербайджан (3:0) и Литва (2:1). Нашите момчета бяха в доста по-трудна група, но надвиха Португалия и Дания, а поражението от Беларус в последния мач беше без значение.

Селекционерът Ангел Стойков се очаква да заложи на титулярите от победата над Франция в петък.

Вероятният състав на България: Даниел НАУМОВ (Лудогорец), Петър ГЕНЧЕВ (Септември София), Петко ХРИСТОВ (Славия), Андреа ХРИСТОВ (Славия), Ангел ЛЯСКОВ (ЦСКА), Ивайло НАЙДЕНОВ (Левски), Георги ЯНЕВ (Спартак Плевен), Асен ЧАНДЪРОВ (Септември София), Георги РУСЕВ (Елче, Испания), Тонислав ЙОРДАНОВ (ЦСКА), Калоян КРЪСТЕВ (Славия) 

Мачовете на България от Елитния квалификационен кръг:

Израел – България 1:1

Франция – България 1:2

Днес от 20:00 часа: България – Босна и Херцеговина (Виньой, ст. "Минисипал")

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ

Насладете се още веднъж на победата над Франция:


France - Bulgaria U19 1:2 by mohamed1021