Бившият треньор и играч на Левски Станимир Стоилов разкритикува остро начина на управление на отбора през последните години. Пречка за завръщането му при "сините" са били действията на шефовете, чиято дейност той нарече "говорилня, в която всички действат един през друг".

„В Левски не за първи път се сменят треньорите за последните 6-7 години. Може би минаха вече 10 промени. Проблемът е, че няма стратегия, няма план, или пък има, но не се следва. Всеки ден има ново „да“, ново „не“, никой не знае какво се случва. В България сме много тънкообидни, а аз сега говоря като фен – за мен няма разлика дали ще съм на скамейката, или на „Герена“ сред феновете. Това го казвам като мое мнение. Не приемам и изказване от типа „ама тея пречат“. То така винаги някой ще пречи. Няма левскар, който да не го боли, когато нещата не вървят. Няма лош и добър левскар, аз не ги деля“, каза Стоилов в интервю за Bulgaria On Air.

„Виждам едно управление, което е говорилня. Не може на едно място да съществуват едновременно орел, рак и щука. Това веднага води до някакъв проблем. Футболистите и треньорите може би имат най-малка вина в случая. Не приемам и футболистите да се изказват за треньори и така нататък. Когато ги питат, на 99 процента те извъртат нещата така, че да им е удобно. Вината винаги е някъде е другаде“, добави синята легенда.

„Ако е имало разговори с мен, то не са били такива, за които да кажеш, че са били сериозни. Цялото управление на клуба е сбъркано и продължава да се бърка. С мен много трудно може да се намери решение, когато става въпрос за Левски. Или нещата се правят по моя начин, който считам за правилен, или мен просто ме няма. Не искам после да се червя пред вас и да обяснявам. Нормално ли е да махат треньора, а спортният директор да каже, че се е борил за оставането му? То тогава не трябва ли и той да си ходи?“, попита риторично наставникът на Астана.

„Когато човек като Люпко Петрович се изказва ласкаво за мен, това не подлежи на коментар. Още не съм спечелил КЕШ, а едва ли някой на Балканите скоро ще може да надмине постижението му. Когато той беше треньор в Левски, записвах всяка една тренировка. Тези записки обаче не са само за мен – те стояха в компютъра в клуба. Който е искал, е можел да ги прочете. Всяка тренировка, когато бях футболист и помагах на треньорите, се намира в компютъра на Левски, за да може следващите, ако искат, да видят какво се е правило и търсило. Не само аз съм имал възможност да ги чета и да ги помня“, каза още Станимир Стоилов.

"Наближава участието в Европа и отварянето на трансферния прозорец. Имаше разговори, които се проточиха по-дълго от очакваното.Имаме желание да вървим нагоре и напред. Като класиране и място в шампионата нещата изглеждат повече от розови, но аз не нося розови очила. Имаме своите проблеми, напуснаха ни важни играчи. Ако не се подсилим качествено, не ни чака нещо по-добро. Ако успеем да влезем в Лига Европа, ще е отлично постижение. Не ми се ще да говоря, че можем отново да станем шампиони. Ако това се случи, ще е повече от добре“, добави Мъри.