Футболистът на Лудогорец Върджил Мисиджан съобщи, че през лятото е отклонил оферта от английски клуб, тъй като е предпочел да играе с "орлите" в Шампионска лига. 23-годишното крило обясни, че е готов да се завърне в родната си Холандия при възможност за трансфер във водещ клуб от Ередивизи.

Във вторник Мисиджан се разписа с глава при равенството 2:2 срещу ПСЖ, а Лудогорец завърши трети в Група "А" на Шампионска лига и през пролетта ще играе на 1/16-финалите в Лига Европа.

"Никога няма да забравя този гол. Щеше да бъде много по-хубаво, ако бяхме спечелили", коментира Мисиджан, визирайки изравнителното попадение на ПСЖ във втората минута на добавеното време.

"Доволен съм от представянето ни. С оглед на съперниците ни в групата знаехме, че трудно можем да се конкурираме за първите две места. Затова трябваше да се борим с Базел за третото. Радвам се, че успяхме", каза крилото пред медиите в родината си.

Надеждите на Мисиджан за бъдещето са свързани с трансфер във Висшата лига на Англия или в германската Бундеслига. "Вече карам четвърти сезон в Лудогорец. Имах трудни моменти с контузии през миналата година, но това е зад гърба ми и отново се чувствам добре. Всеки футболисти се стреми да постигне максимума в професионалната си кариера. Затова не смятам да стоя завинаги в България, макар и на върха", сподели Вура.

"През лятото предпочетох да остана в Лудогорец, защото знаех, че ще играем в Шампионската лига. Предпочетох тази възможност пред това да премина в английски клуб от Чемпиъншип", обясни холандецът.

В медиите наскоро се появиха информации за интерес към Мисиджан от страна на холандския шампион ПСВ Айндховен. "Не се занимавам с трансферни въпроси. За това се грижи моят агент. Аз лично определено съм отворен за преминаване във водещ холандски клуб, но всеки футболист мечтае да играе във Висшата английска лига или в германската Бундеслига. На този етап чакам края на сезона, след това ще видим", допълни Върджил Мисиджан.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА 

ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКОТО УЧАСТИЕ В ЕВРОПА