Масов бой на няколко пъти спретнаха помежду си играчите на Марек и ФК Кюстендил в областния бараж за влизане във „В“ група на неутралния стадион в Бобошево, спечелен от дупничани с 2:1. Благоевградският рефер Благой Манов не посмя да бръкне в джобчето с червените картони, вероятно уплашен да не нажежи допълнително обстановката, но мекушавостта му провокира грозните екшънсцени по терена.

След последния сигнал озверелите футболисти от града под Хисарлъка погнаха арбитъра, феновете от трибуните също зовяха за линч и 20-ината полицаи едва успяха да увардят съдийската бригада от народния гняв, пише „struma.bg”.

Агитка от неколкостотин привърженици бурно подкрепяше марекчани и изригна при победния гол в 85-а минута на Росен Йорданов от около 30 метра. Драмата започна в 26-а минута с попадението на Жорж Георгиев, който изведе кюстендилци напред. Само след 120 секунди Радостин Джогански попари радостта на съгражданите си, а интригата се запази почти до края.

Легендата на ЦСКА Георги Димитров-Джеки изгледа двубоя в компанията на кмета на Дупница Методи Чимев. Марек ще научи съперника си в междуобластната фаза на квалификациите на 1 юни.