Марица (Пловдив) разби гостуващия Сливен с 5:0 и започна с победа пролетния дял на първенството в Югоизточната „В“ група. Срещата се игра в събота на стадиона в квартал „Кършияка“ при дъждовно време. Това бе и официалният дебют на новия старши треньор на „жълто-сините“ Стоян Димитров.

В срещата взеха участие новопривлечените Илия Николов, който идва от Черно море и Константин Атанасов. Те се присъединиха към Марица преди лагера в Смолян, провел се миналата седмица. Решението мачът да се играе почти едновременно с пловдивското дерби между Ботев и Локомотив доведе малко зрители на стадион „Марица“ в съботния дъждовен следобед. Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендарния футболист Трифон Иванов, който загубихме наскоро.

Марица доминираше през всичките 90 минути, а точни за изразителния успех бяха Венцислав Гюзелев, отчел се с хеттрик, както и Димитър Юруков и Георги Арабаджиев.

„Доволен съм от постигнатата победа, от старанието на футболистите и отборния дух. Хубаво е, че започваме с изразителна победа пролетния полусезон", коментира пред страницата на Марица във "Фейсбук" треньорът на "жълто-сините" Стоян Димитров.

В класирането Марица е на 11-ото място с 22 точки, а Сливен остава на дъното с едва 6 точки.

В следващия кръг Марица гостува на стадион „Шипка“ в Асеновград на местния Асеновец. Срещата е на 27 февруари от 15 часа. Асеновец също записа успех вчера. Воденият от Борислав Караматев отбор победи като гост Борислав (Първомай) с минималното 1:0 и е пети с 33 точки.