Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев коментира представянето на отбора си при равенството 1:1 като гост на Нефтохимик в мач от 22 кръг на Първа лига. Той разкри и причината, която остави звездата на шампионите извън групата за мача в Бургас.

"Няма причина Джонатан Кафу да не е в групата. Той има лични проблеми", призна Дерменджиев.

„Причината за равния резултат е, че трябваше да вкараме още един гол в повече. Знаехме, че ще е такъв този мач, за нас е шести поред тази година. Наясно бяхме и с обстановката, и със съперника“, анализира треньорът на Лудогорец.

„Ние вкарахме един добър гол, но в крайна сметка получихме попадение от статична ситуация. За мен не е справедлив този резултат, защото имахме много ситуации. Нефтохимик нямаше шансове, от които да бъдем застрашени. Но това е футболът - гол може да падне и в първата, и в 90-та минута“, допълни наставникът на шампионите.

„Аз добре знам на какво ниво са футболистите, чувства се лека умора, защото играем през три дни. След като 6 месеца си играл на европейско ниво и след това останеш на действителността у нас, естествено ще има колебания. При нас обаче този преход трябва да стане много бързо“, допълни Дерменджиев.

„Нека да дойде мачът с Пирин, тогава ще говоря за него. Сега искам момчетата да се успокоят и тогава ще мислим за този мач“, завърши треньорът на Лудогорец.

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига