Шампионът Лудогорец срази новака Царско село с 2:0 в историческия първи мач за дебютанта в efbet Лига. Заради ремонт на стадиона в Разград срещата се игра на “Ивайло” във Велико Търново, а двата гола на Клаудиу Кешеру (7-дузпа, 66) донесоха първи три точки за „орлите“.

Разградчани бяха изиграли два официални мача преди този - победа срещу Локомотив (Пловдив) с 2:0 за Суперкупата на България и загуба от Ференцварош с 1:2 в първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Именно заради реванша с унгарците треньорът на шампионите Стойчо Стоев направи десет промени в сравнение с титулярите, които започнаха в Будапеща. Само Георги Терзиев отново започна от първата минута.

За Царско село стартираха четири от новите попълнения - Уесли Ната, Евртон, Андерсон и Родни Антуи, но тимът определено отстъпваше на съперника и нито веднъж не застраши сериозно вратата на Ренан.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Футболистите на Лудогорец доминираха през целия мач, повеждайки още в началото с гол на Клаудиу Кешеру (7-дузпа). Наказателният удар бе отсъден за задържане на Жиржиньо от Веселин Минев. До края на първата част голови положения липсваха и пред двете врати.

И след почивката темпото на игра не бе високо, а в средата на полувремето Кешеру (66) удвои с глава аванса на „орлите“ при центриране от корнер на Дан Битон и рикошет. До края на мача само веднъж Битон шутира точно, но ударът му попадна в ръцете на Димитров и вратарят спаси.

В крайна сметка Лудогорец започна с победа защитата на титлата си и ще преследва девети пореден шампионски трофей този сезон.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери