Лудогорец посреща Локомотив (Пловдив) от 17:30 часа в един от най-интригуващите сблъсъци от 18-ия кръг на Първа лига. Двата тима се намират в страхотна форма и очакванията са да предложат зрелищен двубой. "Орлите" са в серия от 12 поредни победи в шампионата, докато "смърфовете" вече 8 поредни мача не познават вкуса на поражението във всички турнири - 6 победи и 2 равенства.

Друга предпоставка за вълнуващ сблъсък е фактът, че "черно-белите" са последният отбор, който българският шампион не успя да победи за първенство - двата тима правят 2:2 на "Лаута" през август. Треньорът на гостите Едуард Ераносян пък за първи път ще се изправи срещу бившия си тим. Той води за кратко Лудогорец миналата есен, но се наложи смяната му с Георги Дерменджиев заради незадоволителни резултати.

Очаква се днес в титулярния състав на Лудогорец да има промени. Най-вероятно на вратата ще застане Милан Борян, а пред него ще действат Сисиньо, Паломино, Пластун и Минев. Дяков и Лукас Саша ще си партнират в центъра на терена, а по крилата ще се подвизават Мисиджан и Лукоки. В атака ще стартира Кешерю, а зад гърба му плеймейкър ще бъде Вандерсон.

Проблемите за Локомотив (Пловдив) са далеч по-сериозни. Двубоят заради контузии пропускат Камбуров, Крумов и Траянов. В тяхно отсъствие Едуард Ераносян ще заложи на Ел Харуби на вратата и Вълчев, Котев, Виданов и Горанов в защита. Райнов и Луке ще бъдат опорни полузащитници, а пред тях играта ще гради Кики. Бакалов и Умарбаев ще бъдат двете крила, а на върха на атаката голове ще се чакат от Марчев.

Резултат с изображение за лудогорецЛУДОГОРЕЦ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)Резултат с изображение за локомотив пловдив
днес от 17:30 часа по Диема Спорт  HD
Разград, "Лудогорец Арена"
Съдия: Николай Йорданов

Вероятни състави: 

Лудогорец: Борян, Сисиньо, Паломино, Пластун, Минев, Дяков, Саша, Вандерсон, Лукоки, Мисиджан, Кешерю
Треньор: Георги Дерменджиев

Локомотив: Ел Харуби, Вълчев, Котев, Виданов, Горанов, Луке, Райнов, Кики, Бакалов, Умабарев, Марчев
Треньор: Едуард Ераносян

Баланс между двата отбора: 15 мача, 9 победи за Лудогорец, 3 равенства, 3 победи за Локомотив - г.р. 24:11

Любопитни факти:
*Лудогорец е в серия от 12 поредни победи
*Локомотив Пловдив е в серия от 7 поредни мача без загуба в първенството
*Лудогорецът е единственият тим от началото на сезона без загуба като домакин
*Локо (Пловдив) е в серия от 4 поредни победи в първенство
*Лудогорец е с най-силното нападение в елита - 44 отбелязани гола. 

Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига