Шампионът Лудогорец разби у дома Локомотив (Горна Оряховица) с 4:0 в среща от 11-ия кръг на Първа лига и се реваншира на феновете си за унизителната загуба с 0:6 при визитата на Арсенал в Шампионската лига през седмицата.

Възпитаниците на Георги Дерменджиев доминираха от първия съдийски сигнал и бе въпрос на време да поведат в резултата.Това се случи в 25-ата минута, когато Марселиньо напредна по дясното крило и центрира, а Клаудиу Кешеру с удар от движение се разписа за 1:0. Три минути след това Цветан Генков от гостите прати топката в мрежата на вратаря Милан Борян, но страничният съдия вдигна своя флаг за засада.

След почивката в 51-ата минута Вандерсон напредна от центъра на терена и намери Клаудиу Кешеру, който асистира на Марселиньо и бразилецът вкара за 2:0 с хубав удар. Това бе пети гол за Марселиньо от началото на сезона. В 78-ата минута Мисиджан центрира отляво и Клаудиу Кешеру вкара втория си гол след грешка на Цонков, който не съумя да изчисти топката. Това бе шесто попадение за Кешеру този сезон. Три минути по-късно Стефан Цонков от гостите получи директен червен картон за задържане на откъсващия се Лукоки.

В първата минута от добавеното време пък и влезлият като резерва Жуниор Кишада се разписа след извеждащ пас на Сисиньо, за да оформи крайния резултат.

След успеха си Лудогорец се върна на втората позиция с 25 точки и само на 2 зад лидера Левски, но е и с мач по-малко. Локомотив (Горня Оряховица) е 12-и с 8 точки.

ЛУДОГОРЕЦ - ЛОКОМОТИВ (ГОРНА ОРЯХОВИЦА) 4:0
1:0 Клаудио Кешеру (25), 2:0 Марселиньо (51), 3:0 Клаудиу Кешеру (78), 4:0 Жуниор Кишада (90+1)


ЛУДОГОРЕЦ: 1.Борян, 6.Натанаел jalt.jpg, 4.Сисиньо, 32.Пластун, 5.Паломино, 8.Саша, 10.Кампаняро, 84.Марселиньо (83 smqna.jpg 11.Жуниор Кишада ), 88.Вандерсон (68 smqna.jpg 92.Джоди Лукоки), 22.Джонатан Кафу (73 smqna.jpg 93.Върджил Мисиджан), 28.Клаудиу Кешеру
Резерви: 29.Даниел Наумов, 55.Георги Терзиев, 93.Върджил Мисиджан, 92.Джоди Лукоки, 27.Козмин Моци, 11.Педро Жуниор, 12.Абел Анисе
Старши-треньор: Георги Дерменджиев   

  Резултат с изображение за локомотив горна оряховицаЛокомотив (ГО): 91.Николай Банков, 5.Мартин Кавдански, 24.Юлис Обаме-Ндонг, 6.Атанас Фиданин,8.Милен Желев, 27.Игор Джоман, 7.Симеон Мечев (55 smqna.jpg 33.Стефан Цонков Червен картон), 88.Йордан Апостолов jalt.jpg, 19.Матиас Курьор jalt.jpg, 14.Манимбу Кифуи (85 smqna.jpg 23.Владислав Узунов), 18.Цветан Генков (77 smqna.jpg 28.Мохамед Бен Отман)
Резерви: 1.Стефано Кунчев, 30.Димо Атанасов, 33.Стефан Цонков, 4.Николай Христов, 23.Владислав Узунов, 28.Мохамед Бен Отман, 77.Любомир Генчев 
Старши-треньор: Иван Колев

Разград, стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Стефан Апостолов (Благоевград)

Двубоят по минути с БЛИЦ
1 svirkata.jpg Начало на мача.
5 - След далечен шут на Лукас Саша топката минава над вратата на Локо (ГО). 
14 - Пропуск на Курьор! Нападателятна Локо (ГО) се възползва от рикушет в Саша, но не успя отблизо да преодолее вратаря на домакините Милан Борян.
17 - Удар на Кешеру от близка дистанция, но топката минава покрай вратата на гостите.
25 -  ГОООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Марселиньо напредна по дясното крило и центрира, а Клаудиу Кешеру с удар от движение се разписа за 1:0.
28 - Цветан Генков прати топката в мрежата на Борян, но страничният съдия вдигна своя флаг за засада.
33 - Лукас Саша центрира в наказателното поле на гостите, но топката прехвърли Джонатан Кафу.
44 - Диагонален удар на Вандерсон, но топката мина покрай вратата на Локо (ГО).
45 - Kрай на първото полувреме! 
----------------------------------------------

46 - Начало на втората част! 
51 -  ГОООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Вандерсон напредна от центъра на терена и намери Клаудиу Кешеру, който асистира на Марселиньо и бразилецът вкара за 2:0 с хубав удар. Това бе пети гол за Марселиньо от началото на сезона.
59 - Пропуск на Вандерсон, който бе намерен с пас на Марселиньо от аутлинията.
63 - Удар на Курьор от гостите е блокиран от Пластун.
76 - Вратарят на гостите Банков спасява хубав удар на Мисиджан.
78 -  ГОООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Мисиджан центрира отляво и Клаудиу Кешеру вкара втория си гол след грешка на Цонков, който не съумя да изчисти топката. Това бе шести гол за Кешеру този сезон.
82 - Удар на Марселиньо от фаул, но топката минава над вратата на гостите.
90+1 -  ГОООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Влезлият като резерва Жуниор Кишада получи топката от Сисиньо в наказателното поле на гостите и вкара за крайното 4:0.
90+2 - Край на мача!

Всичко за Първа лига - ТУК
ТВ програмата на Първа професионална лига