Шампионът Лудогорец се класира безпроблемно за четвъртфиналите в турнира за Купата на България. Разградчани победиха 4:0 Монтана в двубой, в който се водеха гости, но се игра на "Лудогорец Арена".

Треньорът на разградчани Георги Дерменджиев бе заложил на голяма част от резервите си, а от това максимално се възползва Клаудиу Кешерю. Румънският нападател наниза два гола в срещата.

Още в 9-ата минута Кешерю получи топката в наказателното поле, опита да стреля, но кълбото се отби в защитник. При добавката си обаче румънецът успя и изведе Лудогорец напред в резултата.

Второто попадение на Кешерю за символичните гости дойде в 79-ата минута. Румънец завърши чудесна триходова комбинация и с мощен удар не остави шансове на стража на Монтана.

Между двете попадения на Кешерю се разписа и Натанаел. Бекът на Лудогорец заби топката в мрежата с хубав удар от дистанция.
В даденото от рефера продължение сред голмайсторите се разписа и Върджил Мисиджан.

Футболистите на Лудогорец удариха и две греди, а Монтана пък не получи право да изпълни напълно реална дузпа през първото полувреме. Тогава Натанаел събори Фернандо да Силва в наказателно поле на Милан борян. Сигнал обаче не последва.

Лудогорец е третият отбор, който си гарантира участие на четвъртфиналите за Купата на България. Преди разградчани това сториха Локомотив (Пловдив) и Дунав (Русе).

 

Купа на България - сезон 2016/2017

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига