Лудогорец спечели домакинството си на Монтана с 2:1 в среща от 31-ия кръг на "А" група. Головете за победата на "орлите" реализираха Джонатан Кафу и Жуниор Кишада. За гостите точен пък бе Георги Пашов.

С успеха разградчани събраха актив от 64 точки на върха в класирането и се нуждаят само от една точка в оставащите пет кръга, за да узаконят петата си поредна титла в България. Вторият Левски е с актив от 50 пункта.

Домакините започнаха вихрено срещата и още в 6-ата минута Лукас Саша пробва удар от дистанция, който обаче беше спасен от Христо Иванов. Четири минути по-късно стража на монтанци беше безпомощен, след като Кафу беше изведен сам срещу него и без проблем реализира - 1:0 за Лудогорец.

"Орлите" продължиха да са по-активният отбор в 23-ата минута Жуниор Кишада удвои. Бразилецът се разписа, след като засече с левия крак центриране на Вандерсон. Отговорът на Монтана не закъсня и две минути по-късно Пашов върна едно попадение, засичайки с глава центриране от корнер на Иван Стоявно.

Голът не притесни разградчани и те продължиха да упражняват натиск, който обаче не даде резултат и в крайна сметка до края на първата част не паднаха повече попадения.  

В началото на второто полувреме гостите бяха близо до попадение, но удари на Атанас Илиев и Петър Атанасов бяха отразени с вещина от Владислав Стоянов. В 61-ата минута Върждил Мисиджан стреля силно от пряк свободен удар, но Христо Иванов спаси.  

В 81-ата минута Монтана стигна до гол, който обаче беше правилно отменен заради засада. Владислав Стоянов не се намеси добре при центриране от фаул и топката попадна в Асен Георгиев, който на празна врата реализира. Защитникът на гостите обаче беше зад бранителите на разградчани при центрирането и попадението не беше зачетено.

До края на двубоя не паднаха попадения и Лудогорец се поздрави с 19-та победа в "А" група. В следващия кръг "орлите" гостуват на Локомотив (Пловдив).

Монтана се намира пък на девето място с 18 пункта.

ЛУДОГОРЕЦ - МОНТАНА 2:1
1:0 Кафу (10), 2:0 Кишада (23), 2:1 Пашов (25)

Срещата по минути:
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
10 -  Гоол за Лудогорец! Кафу дава преднина за домакините! 
14 - Шут на Саша, но Христо Иванов спасява.
23 -  Гоол за Лудогорец! Кишада засече центриране на Вандерсон и не остави шансове на Иванов.
25 -  Гоол за Монтана! Пашов вкара с глава след центриране от корнер. 
27 - Вандерсон стреля от дистанция, но топката излиза в аут.
43 -  Вандерсон центрира по земя отдясно, Георги Ангелов изби на шпагат и качи върху мрежата над вратата, за малко автогол.
45 - Край на първата част!
----------------------------------
46 - Начало на второто полувреме!
53 - Страхотни намеси на Владислав Стоянов. Стражът на Лудогорец изби силни удари на Атанас Илиев и Петър Атанасов. 
61 - Мисиджан стреля от пряк свободен удар, но Иванов избива.
81 - Отменен гол за Монтана заради засада. Владислав Стоянов не се намеси добре при центриране и изпусна топката. Тя попадна в Асен Георгиев, който реализира, но беше в положение на засада. 
90+2 - Край на мача!

Лудогорец: 21. Вл. Стоянов, 4. Сисиньо, 27. Моци, 37. Керчев (63 smqna.jpg Терзиев), 6. Натанаел, 30. Препелица, 8. Саша, 92. Лукоки (54 smqna.jpg Мисиджан), 88. Вандерсон, 22. Кафу , 11. Кишада  (84 smqna.jpg Дяков)      
Резерви: 33. Аргилашки, 77. Витиня, 55. Терзиев, 18. Дяков, 12. Анисе, 93. Мисижджан, 17. Чунчуков        
Tреньор: Георги Дерменджиев

Монтана: 1. Хр. Иванов (к), 17. Пашов , 5. Асен Георгиев, 15. Г. Ангелов, 13. Мурадов (46 smqna.jpg Тодоров), 22. С. Георгиев (75 smqna.jpg Варсанов), 24. Боне, 16. Мичев, 20. П. Атанасов, 10. Ив. Стоянов (60 smqna.jpg Коконов), 9. Ат. Илиев jalt.jpg             
Резерви: 33. Ив. Василев, 26. Й. Тодоров, 25. Генчев, 8. Минчев, 4. Еженави, 19. Варсанов, 7. Коконов      
Tреньор: Емил Велев

Стадион: "Лудогорец Арена"
Съдия: Николай Йорданов

Жълт картон: Ат. Илиев (Монтана)

  Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!