Португалецът Диого Виана вече официално е футболист на Литекс. "Оранжевите" се договориха с досегашния му клуб Жил Висенте и след като премина медицински прегледи, офанзивният халф подписа личния си договор. Както вече стана ясно, Виана беше желан и от Лудогорец, но ловчанлии успяха да го привлекат в редиците си.

25-годишният футболист се изявява по двата фланга на атаката, както и на позицията зад нападателя. В Литекс той ще носи екипа с номер 7.

Диого Фелипе Герейро Виана, както е цялото име на играча, е рожба на школата на Спортинг (Лисабон). На 18 години е трансфериран в другия гранд - Порто, като част от сделката с национала Хелдер Пощига. Младокът записва няколко официални мача за “драконите” и с тях печели титла, купа и суперкупа на страната през сезон 2008/09.

След това Виана е преотстъпен във холандския Венло, където играе два сезона в Ередивизи. При завръщането си в Португалия облича последователно екипите на Авеш и Пеняфиел. Последните две години футболистът се превръща в основна фигура на първодивизионния Жил Висенте, за който има 59 мача и 4 гола.

Диого Виана е неизменен национал във всички юношески и младежки гарнитури на страната си, където нерядко е носил капитанската лента. В града на люляците той се присъединява към сънародника си Арсенио Нунеш. Освен двамата, Литекс привлече до момента и колумбиеца Хенри Рохас.

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015