Левски се интересува от халфа на Локомотив (Горна Оряховица) Юлис Ндонг. Скаути на "сините" вече на няколко пъти са гледали на живо представянето на габонеца, който притежава и френски паспорт, твърди "Тема спорт". При "железничарите" Ндонг се подвизава като дефанзивен полузащитник. Преди това в кариерата си обаче той е играл и като краен защитник - и ляв, и десен.

Футболистът пристигна в Локомотив след началото на настоящия сезон. Той бе привлечен по изричното настояване на треньора Иван Колев и веднага се вписа в състава, като вече записа 7 мача на сметката си в Първа лига. В тях неизменно бе на терена пълни 90 минути.

Юлис Дарил Обаме-Ндонг е роден на 24 ноември 1992 година във Франция, но корените на родителите му са от Габон. Има и един мач за националния отбор на тази страна. Високият 175 сантиметра футболист през миналата година носи екипа на кипърския Ермис Парадипу. Там е записал 23 мача, без да отбележи гол.

Интерес към Ндонг има и от чужбина. Той е следен и от турските Анталияспор и Мерсин, информира football365.fr. Полузащитникът има договор с Локомотив до края на сезона, така че, ако от Левски искат да го вземат още през зимата, трябва да платят трансферна сума.

В момента приоритет на "сините" е да задържат играчите с изтичащи договори. На Нова година свободни агенти стават Виктор Генев и Галин Иванов, но те почти сигурно ще бъдат оставени да си тръгнат от "Герена". С договори до лятото пък са Георги Костадинов и Джереми де Ноойер, като ръководството ще направи всичко възможно да ги задържи.

Всичко за Първа лига - ТУК

Tелевизионната програма на Първа лига